Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο νομοσχέδιο Παράταση προθεσμιών καταβολής φορολογικών επιβαρύνσεων που αναλογούν σε προϊόντα καφέ

Με το άρθρο 6 του σχεδίου νόμου "Κύρωση α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. ΄΄Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις΄΄ (Α΄ 84) και β) της από 1.5.2020 Π.Ν.Π. ΄΄Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα΄΄ (Α΄ 90) και άλλες διατάξεις" που κατατέθηκε στη Βουλή παρατείνεται για ένα μήνα, ήτοι έως και 25 Ιουνίου 2020 η προθεσμία καταβολής στα τελωνεία του Φόρου Κατανάλωσης (Φ.Κ.) και του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) που βεβαιώνονται έως και την 25η Μαΐου 2020 για προϊόντα καφέ τα οποία εξήλθαν από το καθεστώς αναστολής της φορολογικής αποθήκης κατά τον μήνα Απρίλιο 2020. Επιπλέον, δίδεται παράταση δέκα επιπλέον ημερών στις προθεσμίες βεβαίωσης και είσπραξης των φορολογικών επιβαρύνσεων από Φ.Κ. και Φ.Π.Α. για τις περιπτώσεις παραλαβής προϊόντων από άλλο κράτος μέλος της Ε.Ε., καθώς και στις περιπτώσεις παραγωγής καφέ εκτός καθεστώτος αναστολής. Η παράταση του προηγούμενου εδαφίου, αφορά περιπτώσεις για τις οποίες η γένεση της υποχρέωσης βάσει των ισχυουσών διατάξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα θα πραγματοποιηθεί μέχρι και την 5η Ιουνίου 2020.

Παρατίθεται ακολούθως η σχετική διάταξη, όπως κατατέθηκε στη Βουλή

Άρθρο 6

Παράταση προθεσμιών καταβολής φορολογικών επιβαρύνσεων που αναλογούν σε προϊόντα καφέ

1. Παρατείνεται έως και την 25η.06.2020, η είσπραξη του φόρου κατανάλωσης (Φ.Κ.) και του φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.), που βεβαιώνονται από τις τελωνειακές αρχές σύμφωνα με την περ. δ’ της παρ. 8 και την παρ. 9 του άρθρου 53Α του ν. 2960/2001 (Α΄ 265) «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» για προϊόντα καφέ, τα οποία εξήλθαν από φορολογική αποθήκη κατά τον μήνα Απρίλιο 2020. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται για παραστατικά δήλωσης ειδικού φόρου κατανάλωσης (Δ.Ε.Φ.Κ.), τα οποία υποβάλλονται για τη βεβαίωση των ανωτέρω φορολογικών επιβαρύνσεων έως και την 25η.5.2020.

2. Παρατείνονται κατά δέκα (10) ημέρες, οι προθεσμίες είσπραξης του φόρου κατανάλωσης και του Φ.Π.Α. που αναλογούν σε προϊόντα καφέ των περ. β’ και γ’ της παρ. 8 του άρθρου 53Α του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα για τις περιπτώσεις που η γένεση της υποχρέωσης βεβαίωσης και είσπραξης πραγματοποιείται μέχρι και την 5η.6.2020.

Διαβάστε για το νέο νομοσχέδιο στο σύνολό του εδώ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!