Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1097/6-8-2003 Ορισμός καταστημάτων στα οποία υποχρεωτικά εκδίδονται εισιτήρια εισόδου και ορισμός κατωτάτου ορίου αξίας ελάχιστης κατανάλωσης στην προσφορά τιμής επί του εισιτηρίου ως προκαταβολή

YΠOIK 1072371/757/0015/ ΠΟΛ:1097/6-8-2003

ΘΕΜΑ: "Ορισμός καταστημάτων στα οποία υποχρεωτικά εκδίδονται εισιτήρια εισόδου και ορισμός κατωτάτου ορίου αξίας ελάχιστης κατανάλωσης στην προσφορά τιμής επί του εισιτηρίου ως προκαταβολή".

Σας κοινοποιούμε την Α.Υ.Ο.Ο. 1059176/625/ΠΟΛ 1087/0015/25.6.2003 (ΦΕΚ 932 Β`/4.7.2003) με την οποία απλουστεύονται διαδικασίες που αφορούν την έκδοση εισιτηρίου εισόδου στα καταστήματα που παρέχουν ψυχαγωγία (κέντρα διασκέδασης, μπάρ, καφετέριες κ.λπ.), και παρέχουμε οδηγίες για την ομοιόμορφη εφαρμογή αυτής.

Ειδικότερα παρέχονται διευκρινίσεις για την εφαρμογή των διατάξεων που περιορίζουν την υποχρέωση του εν λόγω μέτρου (παρ. 1 και παρ. 11) και καθιερώνουν κατώτατο όριο αξίας ελάχιστης κατανάλωσης επί του εισιτηρίου ως προκαταβολή (παρ. 3).

Όσον αφορά τις λοιπές διατάξεις, αποτελούν επανάληψη των αντίστοιχων διατάξεων της Α.Υ.Ο. 1072823/513/ΠΟΛ. 1159/0015/22-6-1994 (ΦΕΚ Β`506), για τις οποίες εφαρμόζονται οι οδηγίες που είχαν δοθεί με την εγκύκλιο 1088860/627/ΠΟΛ.1188/0015/29-7-1994 και συνεπώς δεν χρήζουν περαιτέρω διευκρινίσεων.

Ειδικότερα :

1. Σε ποια καταστήματα παραμένει η υποχρέωση έκδοσης εισιτηρίου εισόδου

Η υποχρέωση έκδοσης θεωρημένου εισιτηρίου εισόδου, κατ` άτομο, παραμένει μόνο στα καταστήματα που παρέχουν ψυχαγωγία με ζωντανή μουσική με ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων συνδυαζόμενη ή μη με χορό ή ακρόαση και προσφορά φαγητού ή ποτού.

2. Σε ποια καταστήματα καταργείται η υποχρέωση έκδοσης εισιτηρίου εισόδου

Καταργείται η υποχρέωση έκδοσης του εισιτηρίου αυτού στα καταστήματα που παρέχουν ψυχαγωγία: * με ορχήστρα κάτω των τριών οργάνων * στερεοφωνική ή ηλεκτρονική μουσική (μπαρ, δισκοθήκες, Piano - bar - restaurant κ.λπ.).

3. Δεν εκδίδεται εισιτήριο εισόδου από τα καταστήματα (εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, καφενεία, καφετέριες και λοιπά συναφή), όταν οι εκμεταλλευτές αυτών περιστασιακά και μέχρι δύο φορές το χρόνο διοργανώνουν εκδηλώσεις επ` ευκαιρία θρησκευτικών εορτών και πανηγύρεων και χρησιμοποιούν για την ψυχαγωγία των εισερχομένων σ` αυτά ατόμων ζωντανή μουσική με ορχήστρα τουλάχιστον τριών οργάνων.

4. Επίσης δεν εκδίδεται εισιτήριο από τα καταστήματα, που χρησιμοποιούν ζωντανή μουσική με ορχήστρα τριών τουλάχιστον οργάνων, στα οποία εισέρχονται πρόσωπα που συμμετέχουν σε χορούς, δεξιώσεις ή άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα, Οργανισμούς, Οργανώσεις κ.λπ. εφόσον έχει κατατεθεί στην Δ.Ο.Υ. του διοργανωτή συμφωνητικό όπως απαιτείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 82 του ν. 2238/1994 όπως ισχύει. Το συμφωνητικό αυτό πρέπει να επιδεικνύεται σε κάθε φορολογικό έλεγχο. Σε περίπτωση μη κατάθεσης του συμφωνητικού στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. μέχρι την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, εκδίδεται εισιτήριο εισόδου κατ` εισερχόμενο άτομο, χωρίς αξία με την ένδειξη "Βάσει συμφωνητικού".

5. Περιπτώσεις έκδοσης κατ` άτομο εισιτηρίων εισόδου "ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ" ή "ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ" Επισημαίνεται ότι όπως είχε γίνει δεκτό με την 1088860/627/ΠΟΛ.1188/0015/29-7-1994 εγκύκλιο, η οποία εξακολουθεί να ισχύει: Στις περιπτώσεις καταστημάτων που συμβάλλονται με τουριστικά γραφεία, εφόσον έχει κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. του διοργανωτή συμφωνητικό, εκδίδεται εισιτήριο εισόδου κατ` εισερχόμενο άτομο, χωρίς αξία με την ένδειξη "Βάσει συμφωνητικού". Το συμφωνητικό αυτό πρέπει να επιδεικνύεται σε κάθε φορολογικό έλεγχο. Ομοίως, η συγκεκριμένη διαδικασία, μπορεί να εφαρμοσθεί και για περιπτώσεις καταστημάτων που συμβάλλονται με ιδιώτες προκειμένου να εξυπηρετηθούν διάφορες εκδηλώσεις (π.χ. γάμοι, βαπτίσεις κ.λπ.). Εφόσον για τις περιπτώσεις των πελατών - τουριστικών γραφείων και των ιδιωτών - πελατών (γάμοι κ.λπ.) δεν καταρτίζεται έγγραφη σύμβαση, παρέχεται η δυνατότητα να εκδίδονται εισιτήρια με την ένδειξη "Ειδική Συμφωνία".

6. Αναγραφόμενη αξία επί του εισιτηρίου Για την ένδειξη αυτή διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Η αναγραφόμενη αξία ουσιαστικά αποτελεί προκαταβολή και συμψηφίζεται με την αξία των προσφερομένων ειδών. Ειδικότερα : Ορισμός κατώτατου ορίου αξίας ελάχιστης κατανάλωσης ως προκαταβολή τουλάχιστον 25 € στην προσφορά τιμής. Η περίπτωση αυτή έκδοσης εισιτηρίου εισόδου με κατώτερο όριο αξίας ελάχιστης κατανάλωσης τουλάχιστον 25 € ως προκαταβολή, αφορά τα καταστήματα που εμπίπτουν στο μέτρο και επιτρέπεται στους εκμεταλλευτές τους από το άρθρο 242 της αγορανομικής διάταξης με αριθμ. 14/11.5.1989 (ΦΕΚ 343 Β`/11.5.1989) να προσφέρουν "Ταμπλ - ντοτ" πλήρες με τα είδη που ορίζονται στην παράγραφο 1 του παραπάνω άρθρου, ή μόνο ποτό συνοδευόμενο υποχρεωτικά κατ` επιλογή του πελάτη με τα είδη που ορίζονται στην παράγραφο 2 του ιδίου άρθρου και με τους λοιπούς όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται με το άρθρο αυτό. Για διευκόλυνση επισυνάπτεται στην παρούσα εγκύκλιο το κείμενο των παρ. 1 και 2 του άρθρου 242 της αγορανομικής διάταξης με αριθμ. 14/11.5.1989 (ΦΕΚ 343 Β`/11.5.1989). ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ Επισημαίνεται ότι, τυχόν θεωρημένα ανεξάντλητα αποθέματα εισιτηρίων από τους εκμεταλλευτές καταστημάτων, στα οποία καταργείται η υποχρέωση έκδοσης του υπόψη εισιτηρίου φυλάσσονται για όσο χρόνο προβλέπεται από τις διατάξεις του Κ.Β.Σ.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!