Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Σπανάκης Βασίλης Δυνατότητα αναγραφής στο ΕΡΓΑΝΗ της πραγματικής ημερομηνίας αναστολής

2 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη δυνατότητα αναγραφής στο ΕΡΓΑΝΗ της πραγματικής ημερομηνίας αναστολής εργασίας, ζητάει ο Β. Σπανάκης

Τη δυνατότητα άμεσης αναγραφής στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ της πραγματικής ημερομηνίας αναστολής της σύμβασης εργασίας από τους εργοδότες που πλήττονται σημαντικά από τον Κορωνοϊό, ζητάει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση.

"Τις τελευταίες ημέρες καταβάλλεται μία τιτάνια προσπάθεια από όλα τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να εφαρμοσθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι δέσμες μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Το Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη έχει συμβάλει αποφασιστικά στην διευκόλυνση των διαδικασιών που απαιτούνται αναφορικά με τα εργασιακά θέματα που ανέκυψαν" αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σπανάκης και επισημαίνει:

"Ωστόσο κατά την υποβολή των Υπεύθυνων Δηλώσεων των εργοδοτών, δεν δίδεται η δυνατότητα αναγραφής στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ της πραγματικής ημερομηνίας αναστολής των συμβάσεων εργασίας από τους εργοδότες των επιχειρήσεων που πλήττονται, με αποτέλεσμα να λαμβάνεται ως ημερομηνία αναστολής αυτή της υποβολής της Υπεύθυνης Δήλωσης στο Πληροφοριακό Σύστημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ημερομηνία αναστολής των συμβάσεων είναι κρίσιμη διότι αποτελεί την αφετηρία για τον υπολογισμό του συνεχόμενου ανέκκλητου χρονικού διαστήματος των σαράντα πέντε (45) ημερολογιακών ημερών διάρκειάς της καθώς και για τον υπολογισμό των μετέπειτα σαράντα πέντε (45) ημερολογιακών ημερών της διατήρησης του εργαζομένου που ανεστάλη η εργασιακή του σχέση".

Ο Βουλευτής της Β3' Περιφέρειας του Νότιου τομέα της Αθήνας ζητάει από τον Υπουργό Εργασίας την άμεση επίλυση του προβλήματος με την προσθήκη νέου πεδίου στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για την αναγραφή της πραγματικής ημερομηνίας αναστολής καθώς και την αντιμετώπιση του θέματος για τις Υπεύθυνες Δηλώσεις που έχουν ήδη υποβληθεί και παράλληλα ζητάει ενημέρωση για το πού οφείλεται αυτή η δυσλειτουργία του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!