Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Σπανάκης Άμεση ένταξη των τελωνειακών υπαλλήλων στις επαγγελματικές ομάδες που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα

01 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου

Την άμεση ένταξη των Τελωνειακών Υπαλλήλων στις επαγγελματικές ομάδες που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα, ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης

Την επιτακτική ανάγκη να ενταχθούν οι Τελωνειακοί Υπάλληλοι στις επαγγελματικές ομάδες που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα ζητάει με Κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης. 

Όπως αναφέρει στην Ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού, «οι Τελωνειακοί Υπάλληλοι σε ολόκληρη τη χώρα ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου μόλυνσης από τον κορονοϊό Covid- 19 εξαιτίας της φύσης της εργασίας τους, που προϋποθέτει να έρχονται καθημερινά σε επαφή με πλήθος κόσμου» και προσθέτει πως εν όψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στο προσεχές διάστημα, ο κίνδυνος αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. 

Τα παραπάνω αναφέρει και η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος σε επιστολή της, με την οποία πληροφορεί πως ήδη ο κλάδος τους μετράει αλλεπάλληλα κρούσματα Covid-19 και ζητά να ενταχθούν οι Τελωνειακοί στο πρόγραμμα εθελοντικού εμβολιασμού.  

Ο κ. Σπανάκης ρωτάει τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθενται να προχωρήσουν στην άμεση ένταξη των Τελωνειακών Υπαλλήλων στους επαγγελματικούς κλάδους που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:

  • τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
  • τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια
  • τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη

Θέμα: «Άμεση ένταξη των Τελωνειακών Υπαλλήλων στις επαγγελματικές ομάδες που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα».

Κύριοι Υπουργοί,

Οι Τελωνειακοί Υπάλληλοι σε ολόκληρη τη χώρα ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου μόλυνσης από τον κορονοϊό Covid- 19 εξαιτίας της φύσης της εργασίας τους, που προϋποθέτει να έρχονται καθημερινά σε επαφή με πλήθος κόσμου.

Εν όψει μάλιστα της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου στο προσεχές διάστημα, ο κίνδυνος αυτός θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς οι Τελωνειακοί Υπάλληλοι που θα διενεργούν τους απαιτούμενους ελέγχους στις εισόδους και στις εξόδους της χώρας θα έρχονται σε επαφή καθημερινά με χιλιάδες διερχόμενους επισκέπτες.

Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Τ.Υ.Ε.) σε πρόσφατη επιστολή της, ήδη ο κλάδος μετράει αλλεπάλληλα κρούσματα Covid-19 και ζητά να ενταχθούν οι Τελωνειακοί στο πρόγραμμα εθελοντικού εμβολιασμού.

Επειδή όσο οι Τελωνειακοί Υπάλληλοι καθυστερούν να εμβολιαστούν βρίσκονται ιδιαίτερα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού, τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικείοι τους.

Επειδή η άμεση ένταξη τους στις ομάδες που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα αποτελεί επιτακτική ανάγκη τόσο για λόγους Δημόσιας Υγείας όσο και για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Επειδή στα παραπάνω πρέπει να συνυπολογιστεί και το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δύο εμβολιαστικών δόσεων που απαιτούνται.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεστε να προχωρήσετε στην άμεση ένταξη των Τελωνειακών Υπαλλήλων στους επαγγελματικούς κλάδους που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!