Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Σ.Ε.Κ.Τ. Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΩΝ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Σ.Ε.Κ.Τ.) 
Διεύθυνση: Λ. Αθηνών 165 – 12461 - Χαϊδάρι 
Τηλέφωνο: 210-2002311 Fax: 210-2002399  Αθήνα, 24 / 03 / 2020 

Προς 
1. κύριο Χρήστο Σταϊκούρα Υπουργό Οικονομικών
 2. κύριο Άδωνι Γεωργιάδη Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων 
3. κύριο Γιάννη Βρούτση Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 
4. κύριο Κυριάκο Πιερρακάκη Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης 

Θέμα: Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορωνοϊού

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, 

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων και κατασκευαστών Ταμειακών Συστημάτων (ΣΕΚΤ) εκτιμά και αναγνωρίζει τα μέτρα που λαμβάνονται καθώς και τις έντονες προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση στην παρούσα συγκυρία για την στήριξη της οικονομίας και την ποιότητα ζωής της ελληνικής κοινωνίας, 

1. Στα πλαίσια αυτά επιθυμούμε να σας επισημάνουμε ότι πιθανώς εκ παραδρομής δεν συμπεριλήφθηκαν στις πληττόμενες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τους ΚΑΔ που εξαγγείλατε, αυτές οι επιχειρήσεις που έχουν ως κύριο τον ΚΑΔ 28.23.13 που αφορά την κατασκευή ταμειακών μηχανών. Αντιθέτως έχουν συμπεριληφθεί οι επιχειρήσεις με ΚΑΔ 46.66.10.06 που αφορά εκείνες που διενεργούν χονδρικό εμπόριο Ταμειακών Μηχανών και πιθανώς να συμπεριληφθεί και ο ΚΑΔ 26.20 κατόπιν εύλογου πρόσφατου αιτήματος του ΣΕΠΕ και στον οποίο ΚΑΔ συμπεριλαμβάνεται ως υποκατηγορία και η κατασκευή ταμειακών μηχανών. 

Παρακαλούμε όπως η δυσδιάκριτη επικάλυψη του ίδιου κλάδου από δυο διαφορετικούς ΚΑΔ, δεν θα αποτελέσει αιτία για τις επιχειρήσεις που επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τον ΚΑΔ 28.23.13 αντί του ΚΑΔ 26.20 (όπου και οι δύο αναφέρονται στο ίδιο αντικείμενο), αιτία να αποκλειστούν οι πρώτες από τα μέτρα στήριξης. 

Επιθυμούμε να σας επισημάνουμε ότι ο κατασκευαστικός αυτός τομέας, έχει πληγεί σημαντικά, αρχικά από την αδυναμία εισαγωγής πρώτων υλών από τη Κίνα, στη συνέχεια από το κλείσιμο μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων λιανικής στην Ελλάδα, οι οποίες και αποτελούν τους τελικούς αποδέκτες των προϊόντων τους και τέλος και πιο καταλυτικά, από την σημαντική ανθρωπιστική και οικονομική κρίση που διέρχεται η Ιταλία, καθώς η χώρα αυτή απορροφούσε έως σήμερα περισσότερο από το 50% της παραγωγής τους και πλέον ακυρώνονται όλες οι παραγγελίες. 

Με τη βεβαιότητα ότι αναγνωρίζοντας την ορθότητα του αιτήματός μας και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κλάδος περιλαμβάνει ένα πολύ μικρό αριθμό επιχειρήσεων που όμως δραστηριοποιούνται στο τομέα υψηλής τεχνολογίας, διαθέτουν πανάκριβο και σύγχρονο παραγωγικό εξοπλισμό, σημαντικό αριθμό εργαζομένων, εξαγωγικό προσανατολισμό και σημαντική εγχώρια προστιθέμενη αξία επί των προϊόντων τους, θα συμπεριλάβετε και το ΚΑΔ 28.23.13 στην επικείμενη ανακοίνωση των πρόσθετων ΚΑΔ που θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης, προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να είναι σε θέση την επόμενη μέρα, να συνεχίσουν με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων και την ίδια δυναμική ανάπτυξης, συμβάλλοντας θετικά στην εθνική οικονομία, 

2. Επί πλέον των ανωτέρω εντύπωση προκαλεί ότι στους ΚΑΔ που έχετε ανακοινώσει, βάσει των οποίων οι επιχειρήσεις που ασκούν τη σχετική με αυτούς δραστηριότητα, εντάσσονται στα μέτρα προστασίας, δεν συγκαταλέγεται και ο ΚΑΔ 47.78.88.14 που αφορά το Λιανικό Εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανών γραφείου, κλάδος που είναι απόλυτα εξαρτημένος από τη δραστηριότητα αυτών που εντάσσονται στα μέτρα προστασίας. 

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε και τη περίπτωση αυτή και ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημα αρκετών από τα μέλη του συνδέσμου μας. 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική διευκρίνηση 

Με εκτίμηση 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΚΤ 

Κατράδης Δημήτρης Πρόεδρος Δ.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!