Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΒΕΘ Προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού

Όχι μόνο τις θέσεις εργασίας, αλλά και την ίδια τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων στον ξενοδοχειακό και εκθεσιακό κλάδο της Θεσσαλονίκης απειλεί, σοβαρά πλέον, η κατάσταση που έχει διαμορϕωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως υποστηρίζει η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΒΕΘ).

Με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Ιωάννη Βρούτση, η διοίκηση του ΕΒΕΘ ζητά οι επιχειρήσεις των δύο κλάδων στη Θεσσαλονίκη να συμπεριληϕθούν στο πεδίο εϕαρμογής των υπουργικών και κοινών υπουργικών αποϕάσεων, που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της από 11.03.2020 ΠΝΠ (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου).

Κι αυτό, προκειμένου να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων για την αναστολή καταβολής ΦΠΑ, την αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οϕειλών και την παράταση των προθεσμιών καταβολής δόσεων και ασϕαλιστικών εισϕορών.

"Οι επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου της Θεσσαλονίκης βρίσκονται αντιμέτωπες με πρωτόγνωρα χαμηλά ποσοστά πληρότητας, τα οποία μάλιστα βαίνουν συνεχώς μειούμενα. Ομοίως, οι επιχειρήσεις του εκθεσιακού κλάδου υϕίστανται τις συνέπειες της ακύρωσης ή της αναβολής σε μεταγενέστερες ημερομηνίες σχεδόν του συνόλου των εκθέσεων που θα πραγματοποιούνταν παγκοσμίως για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, χωρίς ϕυσικά να διασϕαλίζεται η διοργάνωσή τους στο μέλλον", υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Στο μεταξύ, τη λήψη μέτρων για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και δη του μικρομεσαίου, προκειμένου να αντέξει τους, "άνευ προηγουμένου, οικονομικούς κραδασμούς" που προκαλεί ο κορωνοϊός, ζητάει η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

"Τα μέτρα που ελήϕθησαν για τις επιχειρήσεις που βρέθηκαν πρώτες στο μάτι του κυκλώνα, ήταν ένα απαραίτητο θετικό βήμα με στόχο να περιοριστούν οι επιπτώσεις, ωστόσο το σύνολο της αγοράς κινδυνεύει με κατάρρευση. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει τόσο εμείς οι επιχειρηματίες, όσο και οι πολίτες να εϕαρμόσουμε απαρέγκλιτα στις οδηγίες που δόθηκαν για τη διασϕάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και η κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα και όσο το δυνατό πιο τολμηρά μέτρα για να υπάρξουν οι λιγότερες δυνατές ζημιές για την οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα της χώρας. Απαιτείται εγρήγορση και ψυχραιμία", υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!