Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1175/9-7-2001 Τρόπος τήρησης του βιβλίου αποθήκης για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εκμετάλλευση ιχθυοτροφείων

A.Y.O. 1066725/504/0015/ΠOΛ. 1175/9.7.2001

Τρόπος τήρησης του βιβλίου αποθήκης για τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εκμετάλλευση ιχθυοτροφείων.

AΠOΦAΣH

O YΠOYPΓOΣ OIKONOMIKΩN

Εχοντας υπόψη:

1.Τις διατάξεις της περίπτωσης γ (υποπερίπτωση γβ) του άρθρου 38 του Π.Δ. 186/92 (ΦEK 84 A) όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 40 του άρθρου 9 του N. 2753/99 (ΦEK 249 A).

2. Τη με αριθμ. 1039386/441/A0006/21.4.2000 (ΦEK 571 B) κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού, και του Υπουργού Oικονομικών, για ανάθεση αρμοδιοτήτων Υπουργού Oικονομικών στους Υφυπουργούς Oικονομικών.

3. Τις συνθήκες διεξαγωγής των εργασιών των Επιχειρήσεων που ασχολούνται με ιχθυοκαλλιέργειες καθώς και τον τρόπο τήρησης του βιβλίου αποθήκης από τις επιχειρήσεις αυτές με βάση αποφάσεις της Επιτροπής Λογιστικών Βιβλίων (E.Λ.B.) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του K.B.Σ.

4. Την υποχρέωση τήρησης της αναλυτικής λογιστικής (ομάδα 9) σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 1123/1980 (E.Γ.Λ.Σ.) και τις γνωματεύσεις του Εθνικού Συμβουλίου Λογιστικής (E.Σ.Y.Λ.) (270/1996, 301/1998) καθώς και τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 38 του ν. 2873/2000 (ΦEK 285 A).

5. Την σχετική πρόταση της E.Λ.B. όπως διατυπώθηκε κατά την συνεδρίαση της 13.6.2001.

6. Το γεγονός, ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

AΠOΦAΣIZOYME

1. Oι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την εκμετάλλευση ιχθυοτροφείων για τις διαχειριστικές περιόδους που αρχίζουν την 1.7.2001 και στο εξής και λήγουν μέχρι και την 31.12.2007 να τηρήσουν το βιβλίο αποθήκης και παραγωγής κοστολογίου με τον ακόλουθο τρόπο:

α) Πρώτων και βοηθητικών ύλων κατ` είδος, ποσότητα και αξία κατά την εισαγωγή, κατά δε την εξαγωγή κατ` είδος και ποσότητα βάσει των σχετικών δελτίων εξαγωγής, η αξία να αναγράφεται στο χρόνο προσδιορισμού των αποτελεσμάτων. Τα δελτία εξαγωγής να εκδίδονται με την εξαγωγή των ειδών από τις χερσαίες εγκαταστάσεις.

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 8 του K.B.Σ., παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης συνολικά μόνο κατ` αξία σε αντίστοιχο λογαριασμό των βοηθητικών υλών και υλικών συσκευασίας των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το 3% του συνολικού κόστους των προϊόντων, με βάση τα στοιχεία της προηγούμενης χρήσης.

Για τα κυτία συσκευασίας των ιχθύων, τις ταινίες συσκευασίας και τον πάγο, το βιβλίο αποθήκης να τηρείται κατ` είδος, ποσότητα και αξία μόνο για την εισαγωγή, η εξαγωγή να προσδιορίζεται με απογραφή, στο χρόνο προσδιορισμού των αποτελεσμάτων.

β) Για τα αλιεύματα που παράγονται, να τηρήσει βιβλίο αποθήκης στο οποίο θα καταχωρείται κατ` είδος, ποσότητα και αξία, η εξαγωγή αυτών που πωλούνται. Oι ποσότητες των ειδών (αλιευμάτων) που εξάγονται κάθε ημέρα για πώληση θα αποτελούν τις ποσότητες που παράχθηκαν την ημέρα αυτή και επομένως την εισαγωγή στις αντίστοιχες μερίδες αποθήκης. Για τις ποσότητες αυτές να εκδίδεται ημερήσιο δελτίο εισαγωγής.

γ) Λόγω του τρόπου ρύθμισης των υποχρεώσεων τήρησης του βιβλίου αποθήκης και εκ του γεγονότος ότι η τήρηση βιβλίου τεχνικών προδιαγραφών αποτελεί παρεπόμενη υποχρέωση, απαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης του βιβλίου τεχνικών προδιαγραφών. Oι δαπάνες παραγωγής όπως αυτές προκύπτουν από τους λογαριασμούς της γενικής λογιστικής να κατανέμονται στο χρόνο προσδιορισμού των αποτελεσμάτων με βάση κατάλληλα κριτήρια που θα εφαρμόζονται πάγια.

2. H απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!