Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιμελητήρια

ΛΣΑ Αίτημα παράτασης υποχρεωτικής υποβολής εντύπου Ε12 και αναβολή κατάργησης Ημερήσιου Δελτίου Απασχολούμενου Προσωπικού

Προς: Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων: Υπουργό, κο Βρούτση Ιωάννη

ΚΑΤ’ ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Θέμα: Αίτημα παράτασης υποχρεωτικής υποβολής εντύπου Ε12 και αναβολή κατάργησης Ημερήσιου Δελτίου Απασχολούμενου Προσωπικού

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια:

  • της απόφασης υπ’αριθ. 40331/Δ1.13521/13-09-2019, με την οποία ορίζεται η υποχρεωτική υποβολή του εντύπου Ε12 για το απασχολούμενο προσωπικό επί εκτέλεσης οικοδομικής εργασίας ή τεχνικού έργου πριν από την ανάληψη υπηρεσίας του προσωπικού στο έργο και το οποίο υποβάλλεται χειρόγραφα από 19-09-2019 (ΦΕΚ Β' 3520/19-09-2019) μέχρις ότου ολοκληρωθεί η μηχανογράφηση για την ηλεκτρονική υποβολή του και επιπλέον,
  • της κατάργησης του Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου Προσωπικού, το οποίο αντικαθίσταται από το έντυπο Ε12

σας επισημαίνουμε τα κάτωθι πρακτικά προβλήματα:

  • Τα εργοτάξια δεν έχουν οργανωθεί ακόμα για την ως άνω αλλαγή και ως εκ τούτου θα επιβληθούν αρκετά πρόστιμα, χωρίς καμία ουσιαστική παράβαση, διότι συνεχίζουν να διαθέτουν το Βιβλίο Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου Προσωπικού σε ελέγχους του Σ.ΕΠ.Ε..
  • Η ώρα έναρξης απασχόλησης του εργατοτεχνικού προσωπικού (πχ. 07:00 π.μ.) δεν συμπίπτει με την ώρα απασχόλησης του Διοικητικού (πχ λογιστής), αλλά και με την έναρξη εργασίας των υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ.-Σ.ΕΠ.Ε..
  • Το προσωπικό το οποίο προσλαμβάνουν διάφοροι εργολάβοι δεν είναι μόνιμο, αλλά ευκαιριακό και ως εκ τούτου δεν είναι σίγουρη η προσέλευσή του.
  • Υπάρχει πιθανότητα αναβολής ή ακύρωσης εργασίας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Συνεπώς, δεδομένου ότι καθίσταται πρακτικά αδύνατη η προσκόμιση του χειρόγραφου εντύπου Ε12 στην υπηρεσία Σ.ΕΠ.Ε. όπου ανήκει το εκάστοτε έργο, πριν από την ανάληψη εργασίας του προσωπικού, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για:

  • Την αναβολή της κατάργησης του Βιβλίου Ημερήσιων Δελτίων Απασχολούμενου Προσωπικού και
  • Την παράταση της ημερομηνίας έναρξης υποχρεωτικής υποβολής του εντύπου Ε12 έως ότου επιτευχθεί ο ηλεκτρονικός συγχρονισμός των συστημάτων ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και ΕΦΚΑ,

καθώς επίσης και

  • την δυνατότητα ανάκλησης ή τροποποίησης του εντύπου Ε12, την ίδια ημέρα, λαμβάνοντας υπόψη τον ανθρώπινο παράγοντα (πχ. αποχώρηση εργαζόμενου την ίδια ημέρα).

Σε αναμονή της άμεσης απάντησής σας.

Με τιμή

Το Δ.Σ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!