Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΛΣΑ Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων. Αίτημα παράτασης και εξάλειψης ή περιορισμού τέλους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΛΣΑ σε σχέση με το τρέχον θέμα της λήξης των προθεσμιών για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων ανακοινώνει στα μέλη του λογιστές - φοροτεχνικούς ότι έχει ζητήσει αρμοδίως την παράταση των σχετικών προθεσμιών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αυτών που έχουν ήδη παρέλθει, καθώς και αυτών που πρόκειται να λήξουν.

Τονίζεται ότι, αφενός η διαδικασία είναι σχετικά «περιττή», με δεδομένο ότι όλα τα ζητούμενα στοιχεία υπάρχουν στις υφιστάμενες πλατφόρμες, αφετέρου υπάρχει αναγκαιότητα έκδοσης σαφέστερων οδηγιών καταχώρισης.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν διεξοδικά και με τους υπόλοιπους φορείς και κυρίως με το ΟΕΕ, στα πλαίσια της δημιουργικής παρέμβασης και συνεργασίας και σε πλαίσιο απόλυτης συμφωνίας απόψεων, εστάλη σχετική επιστολή του ΟΕΕ προς τον αρμόδιο Υπουργό.

Τέλος, επισημάναμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι η άντληση των όποιων δεδομένων ζητούνται, στα πλαίσια των οδηγιών του Υ.Ο., της Γ.Γ.Π.Σ., της Α.Α.Δ.Ε., του Γ.ΕΜ.Η. ή της ΤτΕ, πρέπει πλέον να αποτελεί υποχρέωση και αρμοδιότητα των υπεύθυνων στα πλαίσια της προσπάθειας που έχει ανακοινωθεί επισήμως από την Πολιτεία για τη διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών συστημάτων και της πάταξης της φυσικής και ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας.

Είναι τουλάχιστον άδικο και κοστοβόρο να φορτώνεται κάθε φορά η υπάρχουσα αδυναμία αλληλοσυσχέτισης των στοιχείων στις πλάτες ενός επαγγελματικού κλάδου καθώς και των οντοτήτων.

Θεωρούμε επίσης, ότι η επιβάρυνση των επιχειρήσεων για τη συγκεκριμένη διαδικασία, με το ετήσιο τέλος που ορίζεται για την κάλυψη των δαπανών της δημιουργίας της συγκεκριμένης πλατφόρμας, πρέπει να εξαλειφθεί, ή, αν μη τι άλλο, να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!