Υπουργείο Οικονομικών

ΣΔΟΕ Κατάσχεση 11.500.000 τεμαχίων λαθραίων τσιγάρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημαντική επιτυχία, στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ., καθώς και στην αντιμετώπιση του οικονομικού  εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και στη διασφάλιση  της υγείας  των πολιτών,  σημειώθηκε σήμερα από τους υπαλλήλους του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων  της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής. 

Ειδικότερα, 

μετά από εμπεριστατωμένη μεθοδολογία έρευνας και ανάλυσης κινδύνου (risk analysis), αξιοποίηση της συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων & Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων  με συναρμόδιες ημεδαπές και αλλοδαπές αρχές και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών, στοχοποιήθηκε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά  προερχόμενο από Κίνα και με τελικό προορισμό τρίτη χώρα. Σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα του εμπορευματοκιβωτίου (Bill of Lading), ως δηλωθέν εμπόρευμα ήταν “σανίδες πατώματος laminate”. Κατόπιν αιτήματος της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε - την 10. 06. 2019 -  στο λιμάνι του Πειραιά. 

Σήμερα (13.06.2019),  με την πολύτιμη συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή καπνικών «DIABLO» του Σ.Δ.Ο.Ε., υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων & Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής,  σε συνεργασία με τους υπάλληλους του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, πραγματοποίησαν φυσικό έλεγχο στο προαναφερόμενο εμπορευματοκιβώτιο. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε  μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και ειδικότερα 11.500.000 τεμάχια τσιγάρων. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων ανέρχεται στο ποσό των 2.434.080,78 €. Το εμπορευματοκιβώτιο και τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.

Η έρευνα συνεχίζεται για την διακρίβωση του τελικού παραλήπτη, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο της επανεισαγωγής του λαθρεμπορεύματος στην Ελληνική Επικράτεια ή και της εικονικής εξαγωγής του.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Thales
15/06/2019 09:51:32

Κανω τον δικηγορο του διαβολου και παραθετω μια υποθεση εργασιας. Εχει κανενας αραγε αναρωτηθει ποια λογικη υπαρχει στην τοσο μα τοσο υψηλη φορολογηση μερικων αγαθων και υπηρεσιων οπως πχ των καυσιμων, των ΤΣΙΓΑΡΩΝ, του χρυσου, του κρασιου, των διαφημισεων,κλπ, κλπ??? Μιλαμε για φορολογια γυρω στο 50% με 70% στην τιμη λιανικης των προιοντων αυτων ΜΟΝΟ απο εμεσους φορους(Ειδικος Φορος Καταναλωσης, ΦΠΑ, και και και κλπ). Χωρια οι φοροι εισοδηματος που προκυπτουν σε ολα τα σταδια εμποριας!!!......Χαριν της αληθειας θα πρεπει να πω οτι τα παραπανω συμβαινουν και σε αλλα κρατη της ΕΕ, ΟΧΙ ομως με αυτα τα ποσοστα.Οχι οτι και εκει δεν μπαζει μια τετοια υπερφορολογηση!!!!!..... Δεδομενης λοιπον μιας τετοιας ΕΠΑΧΘΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗΣ φορολογησης ειναι αποριας αξιον να υπαρχουν οικονομικοι συντακτες, οικονομολογοι, καθηγητες, αναλυτες αρθρογραφοι κλπ που να λοιδωρουν εμμονικα θα ελεγα τους εμπλεκομενους στην εμπορια των αγαθων αυτων ΧΩΡΙΣ εστω μια νυξη, μια ντουφεκια, μια παρατηρηση για την ΕΞΟΦΘΑΛΜΗ, ΠΑΡΑΝΟΙΚΗ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ απο καθε εννοια καταχρηστικη συμμετοχη του κρατους στο ανοσιουργημα. Δια της συμμετοχης στο μεγαλυτερο μερος του τιμηματος πωλησης των προιοντων αυτων!!!!Αραγε το κρατος δεν εχει ΕΥΘΥΝΗ οταν φορολογει κατα τετοιο παραλογο και ασφυκτικο τροπο τα προιοντα αυτα μη δινοντας την ευκαιρια στους εμπορους η στους βιοτεχνες να κερδισουν τα αναλογουντα απο την δραστηριοτητα τους????