Υπουργείο Οικονομικών

ΣΔΟΕ Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθραίων προϊόντων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΩΞΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (Σ.Δ.Ο.Ε.)
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Αθήνα, 01 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, κατάφερε νέα σοβαρά πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων.

Ειδικότερα, υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από 23 έως 26.05.2017 στη Ζάκυνθο και από 30 έως 31.05.2017 στην Αττική, προέβησαν:

 • Σε δέσμευση, σε επιχείρηση λιανικής πώλησης τροφίμων στη Ζάκυνθο, 481 φιαλών αλκοολούχων ποτών, προκειμένου να διερευνηθεί η νόμιμη κατοχή και η καταλληλότητα του περιεχομένου τους και να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών, αποστέλλοντας προς τούτο κατάλληλο αριθμό δειγμάτων στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
 • Σε κατάσχεση, από επιχειρήσεις εμπορίας ενδυμάτων και τουριστικών ειδών στη Ζάκυνθο, εμπορευμάτων με παραποιημένα σήματα (απομιμήσεις) ως κατωτέρω:
  - 3.700 τεμ. τσάντες
  - 2.500 τεμ. πορτοφόλια
  - 2.150 τεμ. ρολόγια
  - 5.150 τεμ. ενδύματα
  - 200 τεμ. γυαλιά ηλίου
  - 240 ζεύγη υποδήματα.
 • Σε κατάσχεση, από εμπορευματοκιβώτιο (container) που βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο στην περιοχή Κερατσινίου Πειραιά, δεκατριών χιλιάδων (13.000) ζευγών απομιμητικών υποδημάτων, με παραποίηση σημάτων δύο εκ των πιο γνωστών εταιρειών αθλητικού υλικού. Επίσης κατασχέθηκαν και 1.500 ζεύγη παιδικών υποδημάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί ως φορτίο κάλυψης (τάπα). Συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, πέντε εμπλεκόμενα άτομα κινεζικής υπηκοότητας που αντιμετωπίζουν κατηγορίες και κακουργηματικού χαρακτήρα, για πλαστογραφία, απάτη, παραβίαση σημάτων και διατάξεων περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Όλα τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα θα καταστραφούν και τα υποπροϊόντα της καταστροφής θα ανακυκλωθούν σε πιστοποιημένη μονάδα ανακύκλωσης, την 06.06.2017.

Το Σ.Δ.Ο.Ε., με όπλα του τον επαγγελματισμό και τον ζήλο του προσωπικού του, την πλούσια εμπειρία και τεχνογνωσία, θα συνεχίσει - με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα - τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.

Ο Ειδικός Γραμματέας
Σταύρος Θωμαδάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!