Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

ΠΟΛ. 1123/29-4-1998 Διαδικασία σήμανσης ηλεκτρονικών μέσων αρχειοθέτησης των φορολογικών στοιχείων

A.Y.O. 1053293/347/0015/ΠOΛ. 1123/29.4.1998 Διαδικασία σήμανσης ηλεκτρονικών μέσων αρχειοθέτησης των φορολογικών στοιχείων

AΠOΦAΣH O YΠOYPΓOΣ TΩN OIKONOMIKΩN

Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 38 περ. γ` υποπερίπτωση γιγ` του K.B.Σ. (Π.Δ. 186/92 ΦEK 84 τ. A`) όπως ισχύει.

2. Τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 21 (σε συνδυασμό με την παρ. 3 του άρθρ. 39), καθώς και της παρ. 3 του ιδίου άρθρου του K.B.Σ., όπως ισχύει, μετά την προσθήκη αυτής με την παρ. 5 του άρθρου 15 του ν. 2579/98 (ΦEK 31 τ. A`).

3. Τη με αριθμ. 1107147/1239/0006A`/4.10.96 (ΦEK 922 B`) κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Oικονομικών, για ανάθεση αρμοδιοτήτων Υπουργού Oικονομικών στους Υφυπουργούς Oικονομικών.

4. Την ανάγκη παρακολούθησης των ηλεκτρονικών μέσων αρχειοθέτησης των επιχειρήσεων και τη διασφάλιση της σχετικής διαδικασίας.

5. Οτι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού Προϋπολογισμού.

Αποφασίζουμε

Ορίζουμε τη διαδικασία σήμανσης των ηλεκτρονικών μέσων αρχειοθέτησης των φορολογικών στοιχείων, για την εγγραφή των πληροφοριών σε οπτικό δίσκο (CD ROM τεχνολογίας WORM), η οποία θα γίνεται μόνο μία φορά και ο οπτικός δίσκος θα προστατεύεται από επί πλέον προσπάθειες εγγραφής, ώστε να διασφαλίζονται οι πληροφορίες που περιέχονται σ` αυτόν, ως ακολούθως:

1. Αρμόδια Υπηρεσία για τη διαδικασία σήμανσης των ηλεκτρονικών μέσων αρχειοθέτησης, είναι η ΔOY στην οποία υπάγεται η επιχείρηση για τη θεώρηση Βιβλίων και Στοιχείων.

2. Ως σήμανση νοείται η επικόλληση επί του οπτικού δίσκου (CD ROM) κυκλικής ετικέτας, η οποία προ πάσης χρησιμοποίησης πρέπει να θεωρείται (διάτρηση από τα ειδικά μηχανήματα της ΔOY) στην αρμόδια ΔOY.

3. Για τη διαδικασία θεώρησης (σήμανσης) των ηλεκτρονικών μέσων αρχειοθέτησης, εφαρμόζεται αναλογικά η διαδικασία θεώρησης Βιβλίων και Στοιχείων, ειδικότερα:

3.1. Στο σημείωμα θεώρησης K.B.Σ. και στον πίνακα που αναφέρεται στα έντυπα που χρησιμοποιούνται για τα στοιχεία, αναγράφεται ως είδος "ετικέτες σήμανσης CD ROM", ακολούθως στη στήλη αριθμός στελεχών θα αναγράφεται το πλήθος των προς θεώρηση ετικετών.

3.2. Για τη σήμανση των οπτικών δίσκων (CD ROM) χρησιμοποιούνται ειδικές αυτοκόλλητες ετικέτες σχήματος κυκλικού δακτυλίου, αντίστοιχου προς τις διαστάσεις του οπτικού δίσκου.

3.3. Oι ετικέτες επικολούνται στην άνω επιφάνεια του οπτικού δίσκου, η οποία δε χρησιμοποιείται για εγγραφή ή ανάγνωση πληροφοριών.

κάθε προσπάθεια αποκόλλησης της ετικέ τας, θεωρείται και προσπάθεια αλλοίωσης των περιεχομένων του οπτικού δίσκου.

3.4. Στη μία άκρη της ετικέτας τίθεται, πριν τη θεώρηση, η σφραγίδα με τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης (επωνυμία, A.Φ.M. κ.λπ.) και στην εκ διαμέτρου αντίθετη άκρη, μετά τη θεώρηση και πριν την επικόλληση, η πράξη θεώρησης, η οποία υπογράφεται από τον Προϊστάμενο της ΔOY ή από εξουσιοδοτημένο απ` αυτόν προς τούτο υπάλληλο της ΔOY και σφραγίζεται με την υπηρεσιακή σφραγίδα της ΔOY.

Ειδικά για τις ΔOY, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Φορολογίας (TAXIS), η αυτοκόλλητη ετικέτα που εκτυπώνεται από το υποσύστημα K.B.Σ. για τη θεώρηση, όπως καθορίστηκε η διαδικασία αυτή από την A.Y.O. 1027421/680/ΠOΛ. 1078/3.3.98 (ΦEK 193 B`), θα επικολλάται επί του οπτικού δίσκου.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο, λόγω χώρου, αυτή θα επικολλάται στο αντίστοιχο σημείωμα θεώρησης, κατ` αναλογίαν των οριζομένων στην προαναφερόμενη Υπουργική Απόφαση.

3.5. H πιστοποίηση της αυθεντικότητας της ετικέτας, πραγματοποιείται με τη σήμανση (διάτρηση) αυτής.

H διάτρηση παράσταση αποτυπώνεται σε δύο απέναντι, εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις, της ετικέτας.

4. O υπόχρεος επικολλά τις θεωρημένες ετικέτες στους οπτικούς δίσκους και στη συνέχεια ο υπεύθυνος για τη θεώρηση υπάλληλος του K.B.Σ., ελέγχει την ορθή και στέρεα επικόληση των ετικετών.

5. κατά τα λοιπά (καταχώρηση πράξεων θεώρησης, αρχειοθέτηση σημειωμάτων κ.λπ.), ακολουθείται η διαδικασία θεώρησης Βιβλίων και Στοιχείων, όπως ορίζεται από τις διατάξεις του K.B.Σ.

6. H ισχύς των διατάξεων της παρούσας αρχίζει από 18 Μαϊου 1998.

7. H απόφαση αυτή να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!