Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Τροπολογία για την επιτάχυνση του ελέγχου των υποχρεωτικώς ελεγχόμενων προσώπων που υποβάλλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο προς ψήφιση νομοσχέδιο "Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις" του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων συμπληρώνονται οι διατάξεις του ν.3213/2003 σχετικά με δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Παρατίθεται ακολούθως η τροπολογία, όπως κατατέθηκε στη Βουλή

Αιτιολογική έκθεση

Με την προτεινόμενη ρύθμιση σκοπείται, ειδικώς ως προς τα πρόσωπα των οποίων οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης ελέγχονται υποχρεωτικώς, τα οποία προσδιορίζονται στο άρθρο 3Β παρ. 2 του ν. 3213/2003 και το άρθρο 7Α παρ. 3 περίπτωση γ' στοιχ. αα' έως ζζ' του ν. 3691/2008, να επισυνάπτουν σε κάθε περίπτωση αντίγραφα των αναγκαίων εγγράφων από τα οποία προκύπτει η δηλούμενη περιουσιακή κατάσταση.

Κατά τον τρόπο αυτό, επιχειρείται να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή διαφάνεια και η επιτάχυνση του ελέγχου των υποχρεωτικώς ελεγχόμενων προσώπων, κατά παρέκκλιση ως προς την διαδικασία ελέγχου των μη υποχρεωτικώς ελεγχόμενων προσώπων, τα οποία οφείλουν να προσκομίζουν τα σχετικά έγγραφα, εφόσον ζητηθούν από τα όργανα ελέγχου, σύμφωνα με την γενική διάταξη του άρ. 2 παρ. 1 περίπτωση β’ στοιχ. ϋ. Είναι προφανές ότι η «επισύναψη» των εγγράφων αυτών θα γίνεται ηλεκτρονικά, μόλις αρχίσει η λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Τροπολογία

Άρθρο ΜΟΝΟ

Στην περίπτωση γ’ της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν.3213/2003 προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Ειδικότερα τα πρόσωπα που ελέγχονται υποχρεωτικά, σύμφωνα με το άρθρο 3Β παρ. 2 του παρόντος νόμου και το άρθρο 7Α παρ. 3 περίπτωση γ’ στοιχ. αα’ έως ζζ' ν. 3691/2008 επισυνάπτουν στη δήλωση αντίγραφα των αναγκαίων εγγράφων, από τα οποία προκύπτει η δηλούμενη περιουσιακή κατάσταση, όπως αυτά θα εξειδικευθούν στην Απόφαση του Προέδρου της Βουλής και την Κ.Υ.Α., η έκδοση των οποίων προβλέπεται στην παράγραφο 2 του άρθρου 2 του ν, 3213/2003».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!