Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ε.Φ.Ε.Ε.Α Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Σ.Ε.Π.Ε

Αθήνα 29 Σεπτεμβρίου 2016

Αρ. Πρωτ.1487

Προς Υπουργό Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

Υφυπουργό Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο

Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Νεφελούδη Ειδικό Γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) κ. Ιωάννη Σούκο.

Κοινοποίηση: Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ο.Ε.Ε.
Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

ΘΕΜΑ: Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Σ.Ε.Π.Ε

Κύριε υπουργέ,

Για μια ακόμα φορά η δημόσια διοίκηση προσπαθώντας να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία, μετατρέπει αυτή σε ηλεκτρονική γραφειοκρατία και ρίχνει το βάρος της ενημέρωσης του όποιου συστήματος στις επιχειρήσεις και αυτές με τη σειρά τους σε εμάς.

Αναφερόμαστε στο νέο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα του ΣΕΠΕ.

Όμως αυτό το σύστημα δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένο. Παρουσιάζει αρκετά προβλήματα κατά τη διαδικασία εγγραφής ακόμα και σήμερα, 2 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία.

Εμείς σαν τελευταίος τροχός της αμάξης το μόνο που ζητάμε από την εκάστοτε αρχή, είναι λίγο σεβασμό στη δουλειά μας ο οποίος συνάδει σε ανεκτές καταληκτικές ημερομηνίες και σε συστήματα με εύρυθμη λειτουργία, έτσι ώστε να μας επιτρέπουν να εργαζόμαστε ανθρώπινα και χωρίς λάθη.

Όσον αφορά το νέο ολοκληρωμένο σύστημα Σ.Ε.Π.Ε.

1. Το σύστημα μέχρι και σήμερα που έπεσε εντελώς υπολειτουργούσε με αποτέλεσμα να είμαστε πάρα πολλές εργατοώρες πάνω από ένα Η/Υ χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα, μη αναγνωρίζοντας τους κωδικούς του ΙΚΑ.

2. Δεν καταλαβαίνουμε το σκεπτικό να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία εγγραφής αφού το σύστημα δεν αφορά εργασίες για οι οποίες απαιτούνται συγκεκριμένες ημερομηνίες.

3. Γιατί θα πρέπει να εγγραφούν και όσες επιχειρήσεις είχαν κάποτε προσωπικό αλλά όχι τώρα.

4. Ενώ για να κάνουμε εγγραφή χρησιμοποιούμε τους κωδικούς του taxis και του ΙΚΑ, ποιος ο λόγος να μη μπορώ να χρησιμοποιήσω τους ανωτέρω κωδικούς και να με υποχρεώνει να βάζω ένα πρόθεμα που μου προτείνει αυτόματα το σύστημα.

5. Βάζοντας σαν υποχρέωση σε κάθε επιχείρηση να έχει δικό της e-mail, μη ξεχνάμε ότι το σύστημα δεν απευθύνεται μόνο σε νέους επιχειρηματίες αλλά και σε ανθρώπους οι οποίοι κοντεύουν να βγουν στη σύνταξη και δεν γνωρίζουν καν τι είναι ο Η/Υ.

Κύριε υπουργέ,

Ζητάμε άμεση παράταση της προθεσμίας εγγραφής στο σύστημα, για όσο διάστημα χρειαστεί και μία συνάντηση με τους αρμόδιους του ολοκληρωμένου συστήματος Σ.Ε.Π.Ε., παρουσία σας, όπου θα σας θέσουμε τα προβλήματα της αγοράς σχετικά με το νέο σύστημα και από κοινού να βρούμε μία λύση για την σωστή λειτουργία του.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Τσαμόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Χριστόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!