Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΕΦΕΕΑ Συνάντηση με την κα Στρατινάκη

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42- 46 ΑΘΗΝΑ,Τ.Κ.10434, ΤΗΛ.: 2108224111- 2108834483
http://www.efeea.gr e-mail efeea@otenet.gr

Αθήνα 23/11/2022

Αρ.πρωτ.2159

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 14:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α με την Γεν. Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.Στρατινάκη Άννα.

Την Ε.Φ.Ε.Ε.Α. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Κούβαρης Νικόλαος, ο Γενικός Γραμματέας Αποστόλου Παύλος, η Αντιπρόεδρος Αναστασίου Αναστασία και τα μέλη Καρπούζος Δημήτριος, Βασιλειάδης Βασίλειος και Χατζηδάκης Νικόλαος.

Συζητήθηκαν τα παρακάτω αιτήματα και διατυπώθηκαν προτάσεις που αφορούν προβλήματα των Συναδέλφων Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, των Επαγγελματιών και των Επιχειρήσεων:

  1. Πρόταση διατάξεων για τροποποίηση άρθρου 93 του Ν.4764/2020 – Ασθένεια Λογιστή – Φοροτεχνικού, κύηση – λοχεία, θάνατος
  2. Ένταξη ΚΑΔ που αφορούν το επάγγελμα του Λογιστή - Φοροτεχνικού στον πίνακα που ανήκουν στην Ψηφιακή Οικονομία για τις προϋποθέσεις του προγράμματος επιχορήγησης νέων ελευθέρων επαγγελματιών ηλικίας 30 έως 45 ετών, με έμφαση στην Ψηφιακή Οικονομία.
  3. Παράταση της απογραφικής διαδικασίας της ψηφιακής οργάνωσης χρόνου του συνόλου των εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.
  4. Εφαρμογή της Ηλεκτρονικής κάρτας σε επιχειρήσεις με προσωπικό πάνω από 25 άτομα .
  5. Κατάργηση των τεκμαρτών ημερομισθίων.
  6. Μη σύνταξη τροποποιητικής σύμβαση στους μερικώς απασχολούμενους να ισχύει μόνο ο πίνακας.
  7. Κατάργηση ετήσιου πίνακα.
  8. Κατάργηση υποβολής πίνακα σε περίπτωσης νομοθετικής αύξησης μισθών ή υπογραφής σύμβασης . Να γίνεται έλεγχος από ΑΠΔ.
  9. Να λυθεί το πρόβλημα επανέκδοσης κωδικών ΚΕΑΟ και στην επανεγγραφή.
  10. Να απλοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικών κωδικών στο ταμείο ΤΣ. ΜΕ .ΔΕ για την έκδοση τρέχουσων μηνιαίων εισφορών, (για να βγάλουμε κωδικούς πρέπει να βγάλουμε κλειδάριθμο) τα στοιχεία πρέπει να απλοποιηθούν με Α.Φ.Μ και Α.Μ.Κ.Α όπως γίνεται στο ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ που η εγγραφή ζητάει μόνο ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.
  11. Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες εγγραφής σε όλα τα ταμεία όπως το ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ.
  12. Να εκδίδεται βεβαίωση για φορολογική χρήση με τις καταβολές, σε περίπτωση ρύθμισης των οφειλών στο ΚΕΑΟ.
  13. Να γίνονται ηλεκτρονικά όλες οι μεταβολές στις πλατφόρμες των ταμείων
  14. Το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ θα πρέπει να στελεχωθεί με άτομα που έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση για την εξυπηρέτηση του κοινού.
  15. Στα Υποκαταστήματα ΕΦΚΑ -ΚΕΑΟ και λοιπά ταμεία υπάρχει έλλειψη προσωπικού και διεκπεραιώνονται με δυσκολία και καθυστέρηση οι υποθέσεις των ασφαλισμένων.
  16. Το υπουργείο να δίνει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο εφαρμογής των αποφάσεων, νόμων και νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας που ανακοινώνει ,ώστε να μπορούν οι εταιρίες μηχανογράφησης και οι λογιστές φοροτεχνικοί να πραγματοποιούν ενημερωτικά σεμινάρια για να τις εφαρμόζουν ορθά εντός του χρονικού διαστήματος που θα ορίζεται και να ενημερώνουν τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους κάθε επιχείρησης.
  17. Να συσταθεί μια άτυπη ομάδα ανάμεσα σε εκπροσώπους μας και στελέχη του Υπουργείου για την ενημέρωση και την επίλυση όλων των θεμάτων και των προβλημάτων.

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε.Α συμφώνησε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Στρατινάκη Άννα ,μέχρι τέλος του έτους.

Για την οριστικοποίηση και την επίλυση των προβλημάτων η Ε.Φ.Ε.Ε.Α. θα αποστείλει επιστολή για την πλήρη περιγραφή της δυσκολίας της πραγματικότητας των απογραφών των επιχειρήσεων αναφέροντας τις πολλές υποχρεώσεις του κλάδου και την αναγκαιότητα παράτασης .

Η κ. Στρατινάκη Άννα μας δήλωσε πως η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή για την καλύτερη συνεργασία και την επίλυση όλων των ανωτέρω θεμάτων .

Ευελπιστούμε στην ευόδωση των αιτημάτων του κλάδου μας, στην καλή συνεργασία και τη θετική αντιμετώπιση από την Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Στρατινάκη Άννα.

Με εκτίμηση

Πρόεδρος ΚΟΥΒΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αντιπρόεδρος ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Ταμίας ΤΣΕΣΜΕΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΑΡΠΟΥΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΝΤΑΛΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!