Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ - ΔΟΥ : Ενημερωτικό σημείωμα

ΠΟΕ-ΔΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 10562 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 36 22 707
FAX 210 36 38 782
www.poedoy.gr
email: poedoy@poedoy.gr

Αθήνα 23.12.2015  

Αρ. Πρωτ.: 864 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ  

Την Παρασκευή 18.12.2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ε.Ε. της ΠΟΕ – ΔΟΥ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη. Στην συνάντηση κατατέθηκαν οι θέσεις - αποφάσεις της Ομοσπονδίας, στα φλέγοντα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.  

Οι απαντήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού στα θέματα που θέσαμε είναι οι εξής: 

1. Για τη διαδικασία μεταφοράς των 500 συναδέλφων από το ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ. 

Η Ομοσπονδία εξέφρασε την διαμαρτυρία της για την πλήρως αδιαφανή διαδικασία που ακολουθήθηκε και κατήγγειλε την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας να δώσει στη δημοσιότητα τον πίνακα μορίων καθώς και τα κριτήρια επιλογής των 500 συναδέλφων.  

Στο θέμα αυτό ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε ότι είναι αναρμόδιος για να απαντήσει. 

2. Για την αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ.

Δήλωσε ότι το ΣΔΟΕ θα λειτουργήσει αρχικά σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και όταν η επιτροπή αναδιοργάνωσης ολοκληρώσει τις εργασίες της σε συμφωνία με τους θεσμούς θα γίνουν 500 προσλήψεις. 

Για τους συναδέλφους που υπηρετούσαν στα περιφερειακά ΣΔΟΕ και δεν μετακινήθηκαν στη ΓΓΔΕ, θα μεταφερθεί η οργανική τους θέση στις Κτηματικές και θα μετακινηθούν με απόσπαση στις ΔΟΥ ή στην ΥΕΔΔΕ. 

3. ΥΕΔΔΕ 

Για τις ΥΕΔΔΕ Καλαμάτας, Κέρκυρας, Ρόδου και Μυτιλήνης που συστάθηκαν με ΦΕΚ αλλά δεν λειτούργησαν μέχρι τώρα, ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει πολιτική απόφαση που να κλείνει οποιαδήποτε υπηρεσία, όμως το θέμα θα συζητηθεί με τον νέο Γενικό Γραμματέα Εσόδων. 

4. Εκχώρηση ελεγκτικού έργου. 

Για την εκχώρηση ελεγκτικού αντικειμένου στην οικονομική αστυνομία, η Ομοσπονδία εξέφρασε την αντίθεσή της στην οποιαδήποτε εκχώρηση αντικειμένου του κλάδου και ειδικά ελεγκτικού σε υπηρεσία άλλου Υπουργείου.  

Ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε ότι υπάρχει ήδη από το παρελθόν νομοθετημένη η δυνατότητα της οικονομικής αστυνομίας να διενεργεί φορολογικούς ελέγχους και είναι στην διακριτική ευχέρεια των οικονομικών εισαγγελέων να αναθέτουν υποθέσεις που εκείνοι κρίνουν στην οικονομική αστυνομία. Επίσης ανέφερε  ότι δεν θα υπάρξει νέα νομοθετική διάταξη που να μεταφέρει οποιαδήποτε ελεγκτική αρμοδιότητα σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου. 

5. Διαδικασία παράδοσης και παραλαβής υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ

Για την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ ο Αναπληρωτής Υπουργός είπε ότι όλες οι υποθέσεις που έχουν φορολογικό αντικείμενο θα πάνε στην ΓΓΔΕ και δεσμεύθηκε να εκδοθεί εγκύκλιος που θα ορίζει συγκεκριμένη διαδικασία και οδηγίες για την παράδοση – παραλαβή. 

6. Μισθολόγιο 

Για το μισθολόγιο όπως και για το επίδομα παραμεθορίων περιοχών ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε αναρμόδιος . Για την μισθολογική εξομοίωση όλων των συναδέλφων δήλωσε ότι θέση της Κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση αδικιών και προβλημάτων που προϋπήρχαν, στα δεδομένα δημοσιονομικά πλαίσια. 

7. Νομική θωράκιση. 

Για το θέμα της νομικής προστασίας - κάλυψης απάντησε ότι θα γίνει η σχετική διάταξη και μέσα στο 2016 θα υπάρχει πλήρης νομική θωράκιση. 

8. Κτηματικές. 

Για τις Κτηματικές Υπηρεσίες η Ομοσπονδία του επέδωσε έγγραφο με το οποίο ζητάμε: 

  • Την ενοποίηση του ΣΔΟΕ - ΓΓΔΕ και Κτηματικών Υπηρεσιών. 
     
  • Την τροποποίηση του Π.Δ. 111/2014 και την επαναφορά σε λειτουργία αυτόνομης οργανικής μονάδας ανά νομό, που θα λειτουργεί ως αυτοτελές τμήμα, με προϊστάμενο, προϋπολογισμό, πλήρη στελέχωση, κατοχύρωση όλων των οργανικών θέσεων των υπαλλήλων και διατήρηση των αντικειμένων εργασίας, χωρίς καμία μετακίνηση χωρίς αίτηση.  

Ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε ότι θα γίνει αναδιοργάνωση των Κτηματικών Υπηρεσιών, θα ενισχυθούν σε προσωπικό με προσλήψεις ή μετατάξεις μέσω ΑΣΕΠ, σε εξοπλισμό και μηχανήματα, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων . Δεν θα επανέλθει το καθεστώς που προϋπήρχε του ΠΔ 111/14, όμως θα υπάρχει επαναλειτουργία τουλάχιστον μιας υπηρεσίας επιπέδου τμήματος ανά Νομό. Επίσης εξετάζεται η δυνατότητα εφαρμογής των ψηφιακών υπογραφών. 

9. Μεταστέγαση υπηρεσιών. 

Για την μεταστέγαση υπηρεσιών στο κτίριο της Οδού Θηβών πρώην ΚΕΡΑΝΗ ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε ότι εφόσον παραληφθεί το κτίριο, θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και μόνο εάν έχουν τηρηθεί οι νόμιμοι όροι ασφάλειας και υγιεινής θα προχωρήσει η μεταστέγαση. 

10. Για την ΤΕ κατηγορία

Ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε ότι είναι έτοιμη η διάταξη με την οποία θα γίνονται Προϊστάμενοι οι συνάδελφοι της ΤΕ κατηγορίας σε όλες τις υπηρεσίες και θα κατατεθεί σύντομα για ψήφιση.  

11. Για το σχέδιο περαιτέρω ανεξαρτητοποίησης της ΓΓΔΕ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς συνεχίζονται και πηγαίνουν καλά. Η ΠΟΕ ΔΟΥ θα κληθεί να καταθέσει τις απόψεις της. Ενδεικτικά ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει απώλεια της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας σε καμία περίπτωση. Τόνισε δε ότι η νέα ΓΓΔΕ θα έχει δικό της προϋπολογισμό. 

12. Για τις ανώνυμες καταγγελίες

Μεταφέραμε την θέση της Ομοσπονδίας ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ανώνυμες καταγγελίες. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε ότι στο επιχειρησιακό του 2016 θα καταργηθεί η υποχρεωτική ποσόστωση 60% στην εξέταση των ανώνυμων καταγγελιών που προέβλεπε το προηγούμενο επιχειρησιακό σχέδιο της ΓΓΔΕ .  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΑΝΝΑ ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ-ΠΟΥΛΑΚΗ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!