Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Forin.gr

Δημοσιεύτηκε ο ν. 4346/2015. Κωδικοποιήθηκαν ΟΛΟΙ οι νόμοι της βάσης νομοθεσίας του Forin.gr

Σας ενημερώνουμε ότι δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α 152/20-11-2015 και προστέθηκε στη βάση Νομοθεσίας του Forin.gr o Ν. 4346/2015: "Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις."

Ο νόμος 4346/2015 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • την αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας ετών 2016 και επόμενων (άρθρο 17)
  • την επαναφορά της απαλλαγής του ΦΠΑ στην εκπαίδευση (άρθρο 19)
  • μεταβολές στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013) και συγκεκριμένα τη θέσπιση προϋποθέσεων για τη μη φορολόγηση του δικαιούχου ανείσπρακτων εισοδημάτων από εκμίσθωση ακίνητης περιουσίας (άρθρο 11). 
  • μεταβολές στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (άρθρο 4), 
  • την επιβολή του ειδικού τέλους παιγνίων ανά στήλη (άρθρο 12), 
  • την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στα κρασιά και τα ποτά που παρασκευάζονται με ζύμωση εκτός από κρασί και μπύρα (άρθρο 13), 
  • μεταβολές στον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013) (άρθρα 1, 2), καθώς και
  • την τροποποίηση των διατάξεων του Ν. 3869/2010 και την προστασία της πρώτης κατοικίας (άρθρο 14).

Μπορείτε να διαβάσετε το νόμο, στο σύνολό του, όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Σημειώνουμε ότι όλες οι μεταβολές που επέφερε ο νόμος αυτός στους κωδικοποιημένους νόμους της βάσης Νομοθεσίας του Forin.gr έχουν καταχωρηθεί στη βάση νομοθεσίας του Forin.gr και με τον τρόπο αυτό, όλοι οι νόμοι της βάσης Νομοθεσίας του Forin.gr είναι ενημερωμένοι, ακριβώς όπως ισχύουν, μετά και τη δημοσίευση του νόμου αυτού.

Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ για τη συνδρομητική Τράπεζα Φορολογικής Πληροφόρησης Analysis του Forin.gr.

Οι συνδρομητές του Forin.gr Analysis μπορούν να δουν αναλυτικά τις διατάξεις που μεταβλήθηκαν σε κάθε έναν κωδικοποιημένο νόμο της βάσης νομοθεσίας του Forin.gr πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

[Αλλαγές που επήλθαν στους κωδικοποιημένους νόμους της βάσης νομοθεσίας του Forin.gr Analysis]

Παραθέτουμε προς διευκόλυνσή σας τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε τις μεταβολές της φορολογικής νομοθεσίας στο Forin.gr Analysis.

Σε κάθε κωδικοποιημένο νόμο της βάσης Φορολογικής Νομοθεσίας του Forin.gr Analysis, παρέχεται η δυνατότητα προβολής συγκεντρωτικά όλων των μεταβολών του νόμου αυτού με τους εκάστοτε τροποποιητικούς νόμους. 

Εάν για παράδειγμα, θέλετε να δείτε τις τελευταίες μεταβολές του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, επιλέγετε "Μεταβολές του νόμου αυτού" από την κεντρική σελίδα του νόμου, όπως χαρακτηριστικά φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.

Μεταφέρεστε ακολούθως στην σελίδα των μεταβολών του νόμου, όπου παρουσιάζονται, από το νεότερο προς τον παλαιότερο, όλοι οι νόμοι οι οποίοι τροποποίησαν τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος καθώς και ο αριθμός των μεταβολών που επέφερε ο κάθε νόμος στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Για παράδειγμα, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, παρατηρούμε ότι ο Ν. 4305/2014 είχε 10 μεταβολές στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Πατώντας στον τίτλο του νόμου, οι μεταβολές αυτές παρουσιάζονται στην οθόνη μας.

Στο αριστερό μέρος της οθόνης παρουσιάζεται η διάταξη που τροποποιήθηκε όπως ισχύει πλέον, μετά την τροποποίηση, ενώ δεξιά, βλέπουμε τη σημείωση που έχει καταχωρηθεί, από τους συντελεστές του Forin.gr, για τη συγκεκριμένη μεταβολή.

Πατώντας "Σύγκριση", η μεταβολή μεταξύ των δύο τελευταίων εκδόσεων της παραγράφου τονίζεται με διαφορετικό χρώμα, όπως ενδεικτικά φαίνεται ακολούθως.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να δείτε μεταβολές που επήλθαν σε άλλους νόμους από τον νόμο στον οποίο βρίσκεστε. Αρκεί να επιλέξετε «Μεταβολές σε άλλους νόμους», όπως ενδεικτικά φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.

Με το μηχανισμό παρακολούθησης των μεταβολών στη φορολογική νομοθεσία, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα είστε πάντα ενημερωμένοι για κάθε μεταβολή της φορολογικής νομοθεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!