Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1028/16-1-1997 Προληπτικός έλεγχος στην επαγγελματική εγκατάσταση των μελών σας

YΠOIK 1006645/9057/ΠOΛ. 1028/16.1.1997

Προληπτικός έλεγχος στην επαγγελματική εγκατάσταση των μελών σας

Σε απάντηση του αριθ. 186/16.12.96 εγγράφου σας, στο οποίο θίγονται προβλήματα και τριβές που δημιουργούνται κατά τη διενέργεια των προληπτικών ελέγχων στην επαγγελματική εγκατάσταση των μελών σας, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

O ελεγκτής που ορίζεται από τον προϊστάμενο της Δ.O.Y. για τη διενέργεια του ελέγχου, έχει όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τις διατάξεις της παραγρ. 1 του άρθρου 36 του Π.Δ. 186/92 (K.B.Σ.).

Ειδικά, στις περιπτώσεις επιτηδευματιών που υποχρεούνται από τις κείμενες διατάξεις να τηρούν πρόσθετα βιβλία, όπως τα μέλη σας (βιβλίο πελατών), ευνόητο είναι ότι, για λόγους διασφάλισης των διαδικασιών και της αποτελεσματικότητας του ελέγχου, τα πρόθετα βιβλία πρέπει να παραδίδονται αμέσως στους ελεγκτές για θεώρηση και έλεγχο, έστω και εκτός του ιδιαίτερου χώρου όπου παρέχονται οι υπηρεσίες αν αυτό επιτάσσει η ανάγκη για διακριτική αντιμετώπιση του πελάτη. H διαπίστωση της ταυτότητάς του, στην περίπτωση αυτή, μπορεί να γίνεται σε εύλογο, κατά την εκτίμηση του ελεγκτή χρόνο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι με Εγκυκλίους το Υπουργείο Oικονομικών έχει δώσει επανειλημμένα οδηγίες για άψογη και διακριτική συμπεριφορά των ελεγκτών, η οποία να διέπεται από καλή πίστη και να αποβλέπει στη δημιουργία κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης για την ολοκλήρωση του ελέγχου, χωρίς αντιδικίες, επεισόδια και παρεξηγήσεις με τους ελεγχόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!