Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΠΟΛ. 1239/23-8-1996 Φορολογικοί έλεγχοι κατά την προεκλογική περίοδο

YΠOIK 1094213/5920/ΠOΛ. 1239/23.8.1996 Φορολογικοί έλεγχοι κατά την προεκλογική περίοδο

1. Είναι γνωστό ότι σε προεκλογικές περιόδους εκδηλώνεται υποτονικά ή ακόμη και αναστέλλεται η δραστηριότητα των φορολογικών υπηρεσιών στον τομέα της διενέργειας πάσης φύσεως φορολογικών ελέγχων και κυρίως του καθημερινού προληπτικού ελέγχου.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι ανάγκες είσπραξης φορολογικών εσόδων που παραμένουν επιτακτικές, δεν δικαιολογούν καμία χαλάρωση στη δραστηριότητα των φορολογικών υπηρεσιών στην παρούσα προεκλογική περίοδο.

O ικανοποιητικός ρυθμός που με βάση τα τελευταία στοιχεία έχει επιτευχθεί στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, τα οποία παρουσιάζουν ρυθμό αύξησης κατά 30%, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεασθεί, αλλά αντίθετα πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσής του.

2. Με δεδομένα τα ανωτέρω το Υπουργείο Oικονομικών δεν προτίθεται να ανεχθεί την ακολουθηθείσα στο παρελθόν τακτική της αδρανοποίησης των φορολογικών υπηρεσιών στον τομέα κυρίως του προληπτικού φορολογικού ελέγχου και κατά την παρούσα προεκλογική περίοδο. Αντίθετα πρέπει να συνεχιστούν και ενταθούν οι προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών (Δ.O.Y., YΠEΔA, απογευματινών συνεργείων ελέγχου κ.λπ.), σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που τους έχουν δοθεί κατά καιρούς (εγκύκλιοι 1075487/4984/A009/ ΠOΛ. 1195/1.7.96 περί διενέργειας τακτικών και προσωρινών ελέγχων, 1027728/1836/0009A`/ΠOΛ. 1066/28.2.95 σε ότι αφορά τα απογευματινά συνεργεία ελέγχου κ.λπ.).

Ειδικότερα η εντατικοποίηση του ελέγχου πρέπει να καλύπτει τους τομείς:

α) της κανονικής έκδοσης των προβλεπόμενων από τον K.B.Σ. φορολογικών στοιχείων πώλησης αγαθών, παροχής υπηρεσιών και διακίνησης αγαθών,

β) της έγκαιρης και ορθής καταχώρησης στα βιβλία των επιτηδευματιών της αξίας των συναλλαγών, με βάση τα εκδοθέντα φορολογικά στοιχεία,

γ) της ύπαρξης φ.τ.μ., όπου προβλέπεται υποχρέωση από τις κείμενες φορολογικές διατάξεις και της κανονικής χρησιμοποίησής τους,

δ) της προσεκτικής επαλήθευσης, με βάση τα τηρούμενα βιβλία και τις δηλώσεις ΦΠA, της κανονικής απόδοσης του φόρου προστιθέμενης αξίας από τους υπόχρεους επιτηδευματίες.

H YΠEΔA και τα Παραρτήματά της να κινηθούν στα πλαίσια των υφιστάμενων δυνατοτήτων τους, εντονότερα στις περιοχές με τουριστική κίνηση.

3. Στην έδρα κάθε Διοικητικής Περιφέρειας και με ευθύνη του Προϊσταμένου Επιθεωρητή της Δ/νσης Επιθ/σης του Νομού που βρίσκεται η έδρα, να πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 26/8 έως 30/8/1996 σύσκεψη όλων των Προϊσταμένων των Δ.O.Y. της Διοικητικής Περιφέρειας, των Επιθ/τών και του Προϊσταμένου της YΠEΔA ή των Παραρτημάτων της και να δοθούν ειδικότερες οδηγίες για την υλοποίηση της παρούσας εγκυκλίου.

Το χρόνο πραγματοποίησης της πιο πάνω σύσκεψης να μας αναφέρουν εγκαίρως οι υπεύθυνοι Επιθ/τές στο FAX 3233752 και επιπρόσθετα να υποβάλλουν στο ίδιο FAX σχετική αναφορά μετά την πραγματοποίησή της.

4. Την εφαρμογή της παρούσας Δ/γής θα παρακολουθήσω ο ίδιος προσωπικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!