Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ-ΔΟΥ : Αποφάσεις γενικού συμβουλίου 2.4.2015

ΠΟΕ-ΔΟΥ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 10562 ΑΘΗΝΑ 
ΤΗΛ. 210 36 22 707 
FAX 210 36 38 782 
www.poedoy.gr 
email: poedoy@poedoy.gr 

Αθήνα 6.4.2015 
Αρ. Πρωτ.: 743 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2.4.2015 

Σήμερα 2.4.2015 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΔΟΥ, που συνεδρίασε στο 

Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου 52), με θέματα : 
1. ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ. 
2. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ). 
3. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2015. 
4. ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ. 
5. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ . 
6. ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΕΑ – ΥΠΟΙΚ. 
7. ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. 
8. ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΝΟΜΟΣ. 
9. ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΕ –ΔΟΥ. 
10 .ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΡΙΩΝ ΝΕΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ. 

Παρόντες στη συνεδρίαση αυτή ήταν τα τριάντα (30) μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ – ΔΟΥ . 

Δικαιολογημένα απουσίαζε: ο Οικονομόπουλος Πέτρος. 
ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΤΡΥΦΩΝ 
ΑΠΟΔΟΥΛΙΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 
ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 
ΒΑΣΙΛΟΓΑΜΒΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΓΕΩΡΓΙΛΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 
ΘΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ 
ΚΑΒΒΑΘΑΣ ΤΡΥΦΩΝ 
ΚΑΝΔΗΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ 
ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 3ΚΕΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 
ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ 
ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 
ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ 
ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 
ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 
ΜΠΑΖΜΑΤΖΙΔΟΥ ΡΕΒΕΚΑ 
ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 
ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ 
ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ 
ΠΑΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 
ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 
ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ 
ΡΑΠΤΟΥ ΟΛΓΑ 
ΤΖΙΑΣΤΟΥΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ 
ΤΣΑΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ 
ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ   

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ –ΔΟΥ προχώρησε (μετά την εισήγηση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής και τις τοποθετήσεις των μελών) στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων. 

1. Ενέκρινε ομόφωνα τις δαπάνες της ΠΟΕ – ΔΟΥ για το διάστημα από 8/12/2014 -31/12/2014 και από 1/1/2015- 5/2/2015. 

2. Αποφάσισε με μυστική ψηφοφορία προκήρυξη απεργίας. 

3. Αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ –ΔΟΥ να προσδιορίσει το πλαίσιο της απεργίας το χρόνο και τη διάρκεια αυτής. 

4. Εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή σε συνεργασία με τον νομικό σύμβουλο της ΠΟΕ –ΔΟΥ να διερευνήσει την διεκδίκηση (με ένδικα μέσα): Α) Της αξίωσης για την καταβολή μισθολογικών διαφορών που προκύπτουν από την εφαρμογή του αντισυνταγματικού Νόμου 4024 (πάγωμα βαθμών – κλιμάκιο όλων των κατηγοριών εργαζομένων στο Υπουργείο Οικονομικών. Β) Της νομικής διεκδίκησης των επιδότρων των επιμελητών. 

5. Ψηφίσθηκε η πρόταση για την Αξιολόγηση, διότι σε πολλές Φορολογικές Υπηρεσίες, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την «αξιολόγηση» των συναδέλφων για το έτος 2014, με ένα διοικητικό πλαίσιο που δημιούργησε μεγάλες συνδικαλιστικές και πολιτικές αντιδράσεις. Η ΠΟΕ – ΔΟΥ απαιτεί άμεσα να υπάρξει παρέμβαση από την Πολιτική Ηγεσία ώστε να διακοπεί η όλη διαδικασία, και να διαγραφούν οι βαθμολογίες όπου έχουν γίνει αξιολογήσεις. 

Οι Εφοριακοί ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ με μετρήσιμα, διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια στο Υπουργείο Οικονομικών και δεν θα ανεχθούμε την ανακύκλωση των φθαρμένων λογικών του παρελθόντος. 

6. Ψηφίσθηκε η αλλαγή της πρότασης της Εκτελεστικής Επιτροπής με Αρ. Πρωτ. : 726 /13.3.2015 προς το Γενικό Συμβούλιο και ορίστηκε αποζημίωση χιλιομετρικά με αυτοκίνητο από 0,15 να γίνει, 0,20 ευρώ ανά χιλιόμετρο. 

7. Ψηφίσθηκε η εξής πρόταση για τα Δάνεια: 
1. Με δεδομένο ότι οι αποδοχές των συναδέλφων μειώθηκαν σε μέσα επίπεδα 55%, τόσο λόγω μισθολογικών περικοπών όσο και λόγω της αύξησης της φορολογίας (άμεσης, έμμεσης και ακίνητης περιουσίας), ενώ οι δόσεις έμειναν….. ακατάβλητες στο ύψος τους. Ζητούμε το αντίστοιχο ποσοστό (μειώσεις των αποδοχών μας) του άληκτου στεγαστικού δανείου προς το Παρακαταθηκών και Δανείων στις 31.12.2014 να «παγώσει». Εξυπηρετείται το υπόλοιπο ποσό. Το «Παγωμένο 40%» πηγαίνει στο τέλος, στη λήξη του δανείου και είτε εξυπηρετείται ατόκως τότε είτε εντόκως κατά τα επόμενο 10 έτη. 
2. Το επιτόκιο που δόθηκε το δάνειο ήταν συνάρτηση του πληθωρισμού (2%-3%). Με δεδομένο ότι εδώ και δύο έτη έχουμε αρνητικό πληθωρισμό (αποπληθωρισμό) τα επιτόκια πρέπει να αναπροσαρμοστούν αντιστοίχως. Μια καλή πρακτική είναι τα επίπεδα που δανειοδοτούνται οι τραπεζοϋπάλληλοι από τις επιχειρήσεις όπου εργάζονται (εμπορικές τράπεζες) αφού κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους υπαλλήλους του κράτους και το Παρακαταθηκών. Το οποίο (επιτόκιο τραπεζών) έχει διαμορφωθεί στο 2% (συν 0,12% της συνεισφοράς υπέρ Δημοσίου). 

8. Εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή να πάρει την οριστική απόφαση για την Νόμος ανάλογα με τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν. 

9. Εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή για παράταση της σύμβασης της Λογίστριας Θεοδωρίδου Δέσποινας. 

10. Εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή για υπογραφή σύμβασης της ΠΟΕ – ΔΟΥ με τον Δικηγόρο κ. Καρούζο για ένα χρόνο. 

11. Εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή για υπογραφή σύμβασης με το τυπογραφείο για την εκτύπωση της Φορολογικής Επιθεώρησης. 

12. Εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή να επεξεργαστεί την πρόταση σχεδίου - δράσης για την μισθολογική εξομοίωση συναδέλφων της σειράς 1Κ. 
Α)Σύνταξη Δελτίου Τύπου που να παρουσιάζει το πρόβλημα και αποστολή του σε όλα τα Μ.Μ.Ε. την Δευτέρα 27/4/2015. 

Β) Οργάνωση συνέντευξης τύπου την Τετάρτη 29/4/2015 με αποκλειστικό θέμα την ενημέρωση των πολιτών μέσω των Μ.Μ.Ε. και διασύνδεση του με την προβαλλόμενη από την Κυβέρνηση ενίσχυση και εντατικοποίηση του φορολογικού μηχανισμού. 

Γ) Προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας στην Αττική με σκοπό την διευκόλυνση των συναδέλφων, την Πέμπτη 30/4/2015 και παράλληλα συγκέντρωση και αποκλεισμό του Υπουργείου την ίδια ημέρα. 

Δ) Κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και των εκπροσώπων των συναδέλφων την Δευτέρα 4/5/2015 για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των παραπάνω δράσεων και σχεδιασμό επόμενων κινήσεων. 

13. Εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή να επεξεργαστεί τις προτάσεις των παρατάξεων για τον τρόπο επιλογής Προϊσταμένων. 

14. Εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή να ορίσει τον Ταμία, τον Οργανωτικό Γραμματέα και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Πολιτιστικού Τμήματος. 

15. Αποφασίστηκε να συνταχθεί έγγραφο από την ΠΟΕ – ΔΟΥ που θα απευθύνεται στον Προϊστάμενο της ΔΟΥ Βόλου προκειμένου να αποσυρθούν οι κάμερες. 

16. Αποφασίσθηκε ύστερα από εισήγηση, από την παράταξη της ΣΑΣ στην Διοικούσα Επιτροπή του Πολιτιστικού να αντικατασταθεί η ΧΑΤΖΙΝΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ από την ΛΙΟΥΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ. 

17. Αποφασίσθηκε ύστερα από εισήγηση, από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ στην Διοικούσα Επιτροπή της Φορολογικής Επιθεώρησης να αντικατασταθούν οι εξής οι : ΚΑΒΒΑΘΑΣ ΑΛΕΞΗΣ και ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ από τους : ΑΚΑΛΙΔΗ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΜΑΝΑΡΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑ αντίστοιχα. 

18. Επικύρωση των αποφάσεων της Εκτελεστικής. 

19. Το Γενικό Συμβούλιο ενέκρινε την δημιουργία τριών νέων Τραπεζικών Λογαριασμών.  

20.Το Γενικό Συμβούλιο επικύρωσε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για υπέρβαση του προϋπολογισμού του Πολιτιστικού Τμήματος. 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΔΟΥ, κατά την συνεδρίασή της 02/04/2015, αφού έλαβε υπ΄ όψιν την με Αρ. Πρωτ. : ΔΔΑΔ Β 1148126 ΕΞ 2014 /07-11-2014 Απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων , περί τοποθέτησης υπαλλήλων για την κάλυψη οργανικών θέσεων, σύμφωνα με το π.δ. 111/2014, με την οποία : 

-Κατήργησε την υποχρεωτική 10ετή παραμονή ορισμένων υπαλλήλων σε υπηρεσίες της Περιφέρειας. 

-Μετέφερε τις οργανικές θέσεις αποσπασμένων υπαλλήλων χωρίς προηγούμενη αίτησή τους.
Ομόφωνα αποφάσισε και καταγγέλλει την άνιση μεταχείριση υπαλλήλων καθώς και την αναγκαστική τοποθέτηση σε οργανική θέση δίχως προηγούμενη αίτησή τους. 
Επειδή οι μονομερείς αυτές διοικητικές ενέργειες παραπέμπουν σε εξωθεσμικές διαδικασίες, διαχρονικά καταδικαστέες, αποτελεί επιτακτικό αίτημα της ΠΟΕ- ΔΟΥ η ισότιμη μεταχείριση όλων των υπαλλήλων. 

Σε εφαρμογή των κανόνων της χρηστής διοίκησης και της αρμόζουσας δεοντολογίας, κρίνουμε επιβεβλημένη την άμεση αποκατάσταση όλων όσων θεωρούν πως έτυχαν διαφορετικής – επί τα χείρω – αντιμετώπισης, από τη Δ/νση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. 

Τα πλήρη πρακτικά της συνεδρίασης έχουν μαγνητοφωνηθεί και είναι στη διάθεση των μελών του Γενικού Συμβουλίου. 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΤΣΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Η ΑΝΑΠ.ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!