Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

Y.A. 2/93422/0004/5-12-2014 Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Διαρκούς Επιτροπής για την υποστήριξη της εφαρμογής και την αξιολόγηση του νόμου «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, συναφείς ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις (Α΄251)».

Αριθ. 2/93422/0004 

ΦΕΚ  Β 3421/19-12-2014 

Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Διαρκούς Επιτροπής για την υποστήριξη της εφαρμογής και την αξιολόγηση του νόμου «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, συναφείς ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις» (Α΄251). 

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

Έχοντας υπόψη: 

1. Τις διατάξεις: 

α) της παρ. 3 του άρθρου 39 του ν. 4308/2014 «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, συναφείς ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις» (Α΄ 251), 

β) του άρθρου 13 του ν.2690/1999 «Κύρωση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και άλλες διατάξεις» (Α΄ 45), 

γ) του π.δ. 111/2014 «Οργανισμός Υπουργείου Οικονομικών» (Α΄ 178), όπως ισχύει, 

δ) του άρθρου 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (Α΄ 98). 

2. Την αριθ. ΥΠΟΙΚ 0010555 ΕΞ 2014/13.11.2014 κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών με θέμα: «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον Υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη» (Β΄ 3059). 

3. Το αριθμ. ΥΦ.ΥΠ.ΟΙΚ.00373 ΕΞ 2014 ΕΜΠ/1.12.2014 έγγραφο του Γραφείου του Υφυπουργού Οικονομικών. 

4. Την ανάγκη σύστασης επιτροπής για την υποστήριξη της εφαρμογής και την αξιολόγηση του ν. 4308/2014 «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, συναφείς ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις» (Α΄ 251). 

5. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Οικονομικών αποφασίζουμε: 

Α. Τη σύσταση και συγκρότηση Διαρκούς Επιτροπής στο Υπουργείο Οικονομικών για την υποστήριξη της εφαρμογής και την αξιολόγηση του ν. 4308/2014 «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, συναφείς ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις» και ορίζουμε ως μέλη αυτής τους κατωτέρω: 

1. Καραμάνη Κωνσταντίνο του Βασιλείου, με Α.Δ.Τ. ΑΚ ****** Καθηγητή Πανεπιστημίου και Πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας που συνέταξε το νόμο, ως Πρόεδρο, με αναπληρώτρια την Κοέν Σάνδρα του Ιωσήφ με Α.Δ.Τ. ΑΚ ******. 

2. Βρουστούρη Παναγιώτη του Κωνσταντίνου, με Α.Δ.Τ. Π ******Ορκωτό Λογιστή και Μέλος της Ομάδας Εργασίας που συνέταξε το νόμο, ως μέλος, με αναπληρωτή το Δεδούλη Εμμανουήλ του Δημητρίου, με Α.Δ.Τ. ΑΗ ******. 

3. Σαΐτη Ευθύμιο του Κωνσταντίνου, με Α.Δ.Τ. Π ******, υπάλληλο της Διεύθυνσης Εφαρμογής της Φορολογικής Πολιτικής και Νομοθεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), ως μέλος με αναπληρώτρια την Καρύδη Δέσποινα του Δημητρίου, με Α.Δ.Τ. ΑΗ ******υπάλληλο της ίδιας διεύθυνσης. 

4. Χαπίδη Ματθαίο του Χρήστου, με Α.Δ.Τ. Π ****** υπάλληλο της Διεύθυνσης Εφαρμογής της Φορολογικής Πολιτικής και Νομοθεσίας της Γ.Γ.Δ.Ε., ως μέλος, με αναπληρώτρια την Καπούτσου Ευτυχία του Γεωργίου με Α.Δ.Τ. Φ ******υπάλληλο της ίδιας Διεύθυνσης. 

5. Τραχανά Εμμανουήλ του Δημητρίου, με Α.Δ.Τ. ΑΚ ******υπάλληλο της Διεύθυνσης Ελέγχων της Γ.Γ.Δ.Ε., ως μέλος, με αναπληρωτή το Γράβα Ευθύμιο του Μάρκου, με Α.Δ.Τ. ΑΚ ****** υπάλληλο της ίδιας Διεύθυνσης. 

6. Μαυρίδη Παναγιώτη του Πασχάλη, με Α.Δ.Τ. Χ ****** υπάλληλο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γ.Γ.Δ.Ε., ως μέλος, με αναπληρώτρια την Παπαστεργίου Αθανασία του Παναγιώτη, με Α.Δ.Τ. Σ ******, υπάλληλο της ίδιας Διεύθυνσης. 

7. Μασγανά Σωτήριο του Γεωργίου, με Α.Δ.Τ. Χ ******υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Γεωργόπουλο Γεράσιμο του Μαρίνου, με Α.Δ.Τ. ΑΚ ******. 

8. Σφακάκη Κωνσταντίνο του Εμμανουήλ, με Α.Δ.Τ. ΑΖ ******εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Κυριαζή Χαρίτωνα του Δημητρίου, με Α.Δ.Τ. ΑΚ ******. 

9. Ίκκο Άρη του Διονυσίου, με Α.Δ.Τ. ΑΗ ****** εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Μανώλη Πετράκη του Μιχαήλ, με Α.Δ.Τ. ΑΚ ******. 

10. Τσώγη Ευάγγελο του Γεωργίου, με Α.Δ.Τ. ΑΗ ****** εκπρόσωπο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος/Οικονομικό Επόπτη ΕΒΕΑ, ως μέλος, με αναπληρωτή το Λαμπρόπουλο Χαρίλαο του Σπήλιου, με Α.Δ.Τ. Σ ******. 

11. Καμπάνη Βασίλειο του Γεωργίου, με Α.Δ.Τ. AB ****** εκπρόσωπο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Έμπορων Ελλάδας, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Αριστοτέλη Καρατζά του Ιωάννη, με Α.Δ.Τ. AB ******. 

12. Μουζάκη Αντώνιο του Ιωάννη, με Α.Δ.Τ. ΑΚ ****** εκπρόσωπο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Πολιτάκη Παύλο του Ιορδάνη, με Α.Δ.Τ. ΑΕ ******. 

13. Κοντογεώργη Αθανάσιο του Παναγιώτη, με Α.Δ.Τ. ΑΚ ****** εκπρόσωπο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), ως μέλος, με αναπληρωτή του τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο του Αποστόλου, με Α.Δ.Τ. ΑΗ ******. 

14. Μανούσο Κωνσταντίνο του Παναγιώτη, με Α.Δ.Τ. ΑΑ ****** εκπρόσωπο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ως μέλος, με αναπληρωτή το Ριζούλη Βάϊο του Αχιλλέα, με Α.Δ.Τ. AB ******. 

15. Χριστόπουλο Γεώργιο του Δημητρίου, με Α.Δ.Τ. ΑΕ ****** εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Πανίδη Αβραάμ του Ιωάννη, με Α.Δ.Τ. ΑΕ ******. 

16. Κακούρα Δημήτριο του Ευσταθίου, με Α.Δ.Τ. ΑΙ ****** εκπρόσωπο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, ως μέλος, με αναπληρωτή το Χατζησταυράκη Μιχαήλ του Ελευθερίου, με Α.Δ.Τ. Χ ******. 

17. Ταπεινό Γρηγόριο του Ηλία, με Α.Δ.Τ. Σ ****** φοροτεχνικό και μέλος επιτροπών σύνταξης των ν. 4172/13, ν. 4174/13, ν. 4308/14, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Ίσαρη Δημήτριο του Μιχαήλ, με Α.Δ.Τ. AM ******. 

18. Κορομηλά Γεώργο του Ανδρέα, με Α.Δ.Τ. Χ ****** φοροτεχνικό και μέλος της Ομάδας Εργασίας που συνέταξε τους ν. 3296/2004 και ν. 3842/2010, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Αλωνιάτη Απόστολο του Ευσταθίου, με Α.Δ.Τ. Ξ ******. 

Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Τάκη Βασιλική του Γεωργίου, με Α.Δ.Τ. Ρ ******, υπάλληλος της Διεύθυνσης Ελέγχων της Γ.Δ.Δ.Ε. 

Β. Έργο της Επιτροπής αποτελεί: 

i) η επεξεργασία προτάσεων για τη βελτίωση και την άμεση προσαρμογή του νόμου «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, συναφείς ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις» (ν. 4308/ 2014) στις εξελίξεις στους ευρωπαϊκούς λογιστικούς κανόνες και στη διεθνή πρακτική, 

ii) η λειτουργική διασύνδεση του εν λόγω νόμου με το φορολογικό και λοιπό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των υποκείμενων οντοτήτων, 

iii) η πρόταση για την έκδοση εγκυκλίων και οδηγιών εφαρμογής, 

iv) η επεξεργασία και δημοσιοποίηση αναλύσεων των επιπτώσεων για το εκτιμώμενο διοικητικό κόστος και τα εκτιμώμενα οφέλη, για τη στοιχειοθέτηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας των προτάσεων αυτών. 

Γ. Η Επιτροπή συνεδριάζει εντός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών. 

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

*Δημοσιεύθηκε αρχικά στο ΦΕΚ 763/ΥΟΔΔ/5−12−2014 

Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου 2014 

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!