Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΕ - ΔΟΥ: Πρόγραμμα ''μετεκπαίδευσης''

Aθήνα 6.3.2014

Αρ. Πρωτ.:464

1. Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ  

2. Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ  

3. Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ  

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»

Με έκπληξη (για μια φορά ακόμη) ενημερωθήκαμε από έγγραφα του Υπουργείου ότι θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια με θέμα «Εξυπηρέτηση και σεβασμός στις σχέσεις της Φορολογικής Διοίκησης με τους πολίτες», Δεν θα επανέλθουμε στην στοιχειώδη υποχρέωσή σας για τον αναγκαίο διάλογο με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών. Η αυταρχικότητά σας, έχει αποδειχθεί επανειλημμένα, αφού λειτουργείτε χωρίς κανένα διάλογο, για οποιοδήποτε θέμα.

Σκοπός της επιστολής αυτής είναι να σας τονίσουμε ότι :

Οι εφοριακοί ΑΠΑΙΤΟΥΝ σεμινάρια εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, στο νέο φορολογικό πλαίσιο, στον φορολογικό έλεγχο ειδικών υποθέσεων (λίστες, εμβάσματα κλπ) στα νέα φορολογικά και ελεγκτικά δεδομένα, στα θέματα μηχανογράφησης κλπ κλπ. Σεμινάρια σε θέματα που έχουμε αναγκασθεί, να πληρώσουμε πολλές φορές οι ίδιοι, ή που αντιμετωπίσαμε εσωτερικά στις υπηρεσίες μας, αφού η αδιαφορία και η ανικανότητα διοικούντων μας έχει διδάξει να μην περιμένουμε από αυτούς.

Καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα, τα σεμινάρια να μην  γίνουν τις ώρες εξυπηρέτησης του πολίτη. Δεν καταλαβαίνουμε όμως, γιατί αυτά δεν ξεκινούν αμέσως μετά το πέρας της εξυπηρέτησης του κοινού, αλλά πολλές φορές στις 5μμ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα σεμινάρια της 11.3.2014 σε Δράμα και Καβάλα τα οποία θα γίνουν 5μμ έως 9μμ! Αγνοούν οι διοργανωτές ότι υπάρχουν εφοριακοί, που διαμένουν εκτός πόλης σε μεγάλες αποστάσεις (π.χ. Χρυσούπολη, Ελευθερούπολη κλπ); Την πλάγια καταπάτηση πενθημέρου και ωραρίου ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!

Σας προτείνουμε να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας και να παραμείνετε (χωρίς κάμερες και φωτογράφους) σε μια εφορία. Ίσως έτσι να καταλάβετε ότι η κοινωνική ένταση, η εξυπηρέτηση του πολίτη κλπ, δεν οφείλονται στην απουσία επικοινωνιακής δεξιότητας από τους εφοριακούς. Οφείλονται στην βάρβαρη πολιτική σας, στα χαράτσια, τις κατασχέσεις, κλπ και στην ανικανότητα σας να σχεδιαστεί ένα αποτελεσματικό σύστημα εξυπηρέτησης του φορολογούμενου.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ !

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                             ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!