Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Χειρισμός εταιρείας Δημοπρασιών

Καλημέρα σας,
θα ήθελα την εξής διευκρίνηση. Εταιρεία δημοπρασιών ΙΚΕ δηλαδή παροχής υπηρεσίας, δημοπρατεί αγαθά τα οποία δεν είναι εμπόρευμά της. Τα δανείζετε απο ιδιώτες και για λογαριασμό τους τα πουλάει και εισπράτει προμήθεια από την πώλησή τους.
Μετά από ερώτησα στο υπουγείο οικονομικών, τμήμα ΦΠΑ, πως να απεικονίσω την πώληση αγαθού η οποία αναγράφετε στο τιμολόγιο μαζί με την προμήθεια και το ΦΠΑ προμήθειας, μου απάντησαν, ο,τι η προμήθεια πάει στον 303 και αντίστοιχα ο ΦΠΑ στον 333 και το αγαθό που δεν είναι εμπόρευμα στο 349 και στο 312 κύκλος εργασιών ΦΠΑ θα βάλω και την αξία πώλησης του αγαθού και την προμήθεια. (ΦΠΑ εμπεριεχομένος άρθρο 46 του κώδικα ΦΠΑ )
Τώρα τίθεται το εξής ερώτημα. Στο Ε3 εάν απεικονίσω μόνο την προμήθεια που εισέπραξε η εταιρεία, δεν θα συμφωνεί η περιοδική ΦΠΑ με το Ε3. Εάν προσθέσω και την αξία των αγαθών που εισέπραξα για λογαριασμό τρίτων στο Ε3 πάλι δεν είναι σωστό γιατί δεν είναι εμπόρευμα.
Στο τμήμα ΦΠΑ του υπουργείου οικονομικών όταν τους είπα ότι θα έχω ασυμφωνία με το Ε3 μου είπαν να μιλήσω με τα έσοδα. Επικοινωνώ με τα έσοδα και μου είπαν να κάνω γραπτώ αίτημα. Παρακαλώ μπορείτε να με κατευθύνετε. Ευχαριστώ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση