Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Απαλλαγή ΦΠΑ

Καλησπέρα σας,θα ηθελα να ρωτήσω σε πελατισα ρεφλεξόλογο που είναι στο αρθρο 39 ΦΠΑ ,θα υπαχθεί σε φπα ή οχι σε περίπτωση που υπερβεί τον τζιρο των 10000,00??

  • 3 Απαντήσεις

Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 39 του Κώδικα ΦΠΑ, σε περίπτωση υπέρβασης του ορίου των 10.000 ευρώ, ο υποκείμενος  εφαρμόζει υποχρεωτικά το κανονικό καθεστώς για τις παραδόσεις αγαθών και παροχές υπηρεσιών που ακολουθούν, αρχής γενομένης από την πράξη παράδοσης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών με την οποία πραγματοποιείται η υπέρβαση του ορίου αυτού και για το σύνολο της αξίας της πράξης αυτής, ανεξάρτητα από το χρόνο υποβολής της δήλωσης μεταβολών.

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά αν δεν ήταν στο αρθ 39 σαν κατηγορια επαγγελματος υπαγεται στο φπα γενικά??αυτο δεν μπορώ να βρω.

Σύμφωνα με την περ. ε της παρ. 1 του άρθρου 22 του Κώδικα ΦΠΑ απαλλάσσονται:
ε) οι παροχές ιατρικής περίθαλψης, οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της άσκησης ιατρικών επαγγελμάτων, καθώς και οι παροχές υπηρεσιών από ψυχολόγους, μαίες, νοσοκόμους, φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.

Οι ρευξιολόγοι πιστεύω ότι δεν ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες και ως εκ τούτου υπάγονται κανονικά σε ΦΠΑ εκτός εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 39 του Κώδικα ΦΠΑ ( Ειδικό καθεστώς μικρών επιχειρήσεων).

Προσθέστε τη δική σας απάντηση