Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Mόνιμη Άδεια Διαμονής Επενδυτή και Παγκόσμιο εισόδημα.

Φορολογικοί κάτοικοι εξωτερικού (7 τον αριθμό και Χώρα το Ισραήλ) αποφάσισαν να συστήσουν Ανώνυμη Εταιρεία στην Ελλάδα με σκοπό την ανέγερση και εκμετάλλευση τουριστικών κατοικιών. Μετοχικό Κεφάλαιο 5.000.000 ευρώ  ισομερώς κατανεμημένο και στους επτά μετόχους  και καταβαλλόμενο σε βάθος χρόνου δύο ετών. 
Συνολικό ύψος επένδυσης 5.000.000 ευρώ , από τα οποία 1.200.000 αφορούν την αγορά οικοπέδου και 3.800.000 αφορούν τις κατασκευαστικές εργασίες του συγκροτήματος.
Δεδομένων των παραπάνω:
1. Επειδή επί ματαίω προσπαθώ να ευτυχήσω κάποιας επικοινωνίας με την Διεύθυνση Αδειών Διαμονής (Μετανάστευσης) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου , απευθύνομαι σε σας μήπως κάποιος γνωρίζει επαρκώς την όλη διαδικασία χορήγησης της Μόνιμης Άδειας διαμονής Επενδυτή (Ως προς τον χρόνο και τη σειρά των πράξεων , τα δικαιολογητικά και τις υπηρεσίες υποβολής κ.λπ)  και
2. Επειδή τρείς εκ των παραπάνω μετόχων θα αποτελέσουν και το Διοικητικό Συμβούλιο, με τους δύο εξ΄αυτών να είναι  άμισθοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι μη διαμένοντες στην Ελλάδα, το οποίο Διοικητικό Συμβούλιο Θα προβεί στην πρόσληψη υπαλλήλου στον οποίο δια πληρεξουσίου θα παράσχει διερυμένες αρμοδιότητες όσον αφορά την κατασκευαστική περίοδο  αλλά και την παραγωγική διαδικασία , υπάρχει κίνδυνος αυτοί οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι εξ΄αυτού και μόνο του ρόλου τους να χαρακτηριστούν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και να φορολογηθούν για το παγκόσμιο εισόδημα στην Ελλάδα ?
Ευχαριστώ

Προσθέστε τη δική σας απάντηση