Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

μισθοδοσία εργαζομένου λόγω καραντίνας

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εργαζόμενος που μπαίνει σε καραντίνα λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ο ίδιος είναι αρνητικός, τι δικαούται όσον αφορά τη μισθοδοσία του και αν αυτές οι 14 ημέρες απουσίας του θεωρούνται άδεια ή κάτι άλλο 

ευχαριστώ

  • 2 Απαντήσεις

Οι ημέρες παραμονής κατ' οίκον λογω Covid πληρώνονται κανονικά απο τον εργοδότη ως τακτικές αποδοχές και ασφαλιστικές και ο εργαζόμενος μετά το πέρας της o εργοδότης μπορεί να απασχολεί τον εργαζόμενο , πέραν του ημερήσιου συμβατικού ωραρίου του, κατά μία ώρα ημερησίως, σε άλλες εργάσιμες ημέρες, από τη λήξη του περιορισμού του εργαζόμενου μέχρι τη συμπλήρωση των μισών ωρών που αντιστοιχούν στις εργάσιμες ημέρες παραμονής κατ΄ οίκον.

Ο χρόνος αναπλήρωσης δεν υπολογίζεται ως υπερεργασία ή υπερωριακή απασχόληση, σε περίπτωση πλήρους απασχόλησης, ούτε ως πρόσθετη εργασία, σε περίπτωση μερικής απασχόλησης. Ο εργαζόμενος οπότε δεν δικαιούται, κατά τον χρόνο αναπλήρωσης καμία προσαύξηση ή αμοιβή για πρόσθετη εργασία.

Αν ο εργαζόμενος παρουσιάσει συμπτώματα τότε μπορεί να επικοινωνήσει με τον ιατρό του για να μετατραπεί η άδεια σε ασθενείας.

ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση

Προσθέστε τη δική σας απάντηση