Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Υπολογισμός Εισφοράς Αλληλεγγύης με συμπληρωματική δήλωση φορολογικού έτους 2015

Σύμφωνα με την έκδοση του 2017 του βιβλίου σας αλλά και τη νεότερη του 2020  φόρος εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, η εισφορά αλληλεγγύης επιβάλεται στο συνολικό καθαρό εισόδημα και υπολογίζεται με την κλίμακα που παραθέτετε .
Κατόπιν εντολής ελέγχου του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. Βέροιας , που αφορούσε φορολογικά έτη 2014 εως 2016 σε Α.Ε. η οποία απο Ε.Π.Ε μετατράπηκε σε Α.Ε. το 2015 ,διαπιστώθηκε ότι το φυσικό πρόσωπο δεν δήλωσε μερίσματα για το Φ.Ε 2015 . Έγινε συμπληρωματική δήλωση και δηλώθηκε το ποσό των 168.000 ευρώ στον κωδικό 659 , και υπολογίστηκε εισφορά αλληλεγγύης 13.524 ευρώ με τον συντελεστή 8 % για όλο το ποσό και όχι κλιμακωτά! Επίσης καταλογίστηκε και προσαύξηση για το ποσό αυτο 4.837,62 ευρώ .
Είναι σωστός ο υπολογισμός αυτός επειδή εχει προκύψει μετά απο έλεγχο ή πρέπει να υπολογιστεί κλιμακωτά με την κλίμακα ;  Επίσης, μήπως δεν πρέπει να καταλογιστεί προσαύξηση στην εισφορά αλληλεγγύης ; Πως μπορώ να αντιμετωπίσω το θέμα αυτό στην εφορία ,όταν ο ελεγκτής επιμένει οτι αύτος είναι ο τρόπος , χωρις κλίμακα και με προσαύξηση.

  • 1 Απάντηση
Η απάντηση είναι διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές του Forin.gr