Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αναδρομικά κληρονομων

Κληρονόμοι θανόντα συνταξιούχου είναι  3 ενήλικα τέκνα και 6   ενήλικα  εγγονια, (  παιδιά 2 προ αποβιωσαντων τέκνων του θανοντα), σύμφωνα με το πιστοποιητικό πλησιεστερων συγγενών. Τα εγγόνια δικαιούνται  αναδρομικών? Εάν ναι πως θα καταχωρηθούν στην εφαρμογή? Διότι άμα υπάρχουν τέκνα δεν επιτρέπει καταχώρηση στους λοιπούς συγγενείς.  Ευχαριστώ.

Dadlong 21/12/2020 13:28:44

Καλημέρα. Έχω το ίδιο πρόβλημα. Το 2017 που απεβίωσε ο συνταξιούχος είχε εγγυτερους, τη συζυγο, γιο και κόρη. Στο μεταξύ απεβίωσαν η σύζυγος και ο γιος και τώρα παραμένει η κόρη και οι κληρονόμοι του γιου, δηλ δύο παιδιά, εγγόνια του συνταξιούχου, και η σύζυγός του. Στο πιστοποιητικό εγγυτερων του 2017 δεν περιλαμβάνονται. Δικαιούνται αναδρομικα; Πώς καταχωρούνται; Δικηγόρος, λογιστής και ΚΕΠ που ρώτησα δεν είχαν απάντηση για την καταχώρηση αλλά μου είπαν πως δικαιούνται αναδρομικα. Γνωρίζετε κάτι νεότερο;

  • 6 Απαντήσεις

Απάντηση δεν έχω αλλά θα ήθελα να μάθω αν τελικά βγάλατε κάποια άκρη καθότι και εγώ έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.  

Βγήκε ενημέρωση στην εφαρμογή.

aspergr 11/12/2020 19:37:46

Τι ενημέρωση βγήκε στην εφαρμογή; Προσωπικά δεν βλέπω κάτι τέτοιο

Τι ενημέρωση βγήκε στην εφαρμογή; Προσωπικά δεν βλέπω κάτι τέτοιο

Στην παράγραφο διευκρινισεις για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά...... Ν. 1846/51...... δικαιούνται σύζυγος, τέκνα και οι γονείς του θανοντα. 

.

Στην παράγραφο διευκρινισεις για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά...... Ν. 1846/51...... δικαιούνται σύζυγος, τέκνα και οι γονείς του θανοντα. 

.

Αυτό που αναφέρεται σε αυτή την παράγραφο την οποία παραθέσατε δεν εξηγεί τι πρέπει στη δήλωση να γίνει  με τους υπόλοιπους κληρονόμους που ως ενήλικα τέκνα προαποβιωσάντων τέκνων του θανόντος συνταξιούχου (τα ενήλικα εγγόνια του δηλαδή).  Το αντίθετο μάλιστα υποννοεί ότι αν και αυτοί οι κληρονόμοι (τα ενήλικα εγγόνια δηλαδή) δεν έχουν τα νόμιμα τότε μπορούν να στραφούν εναντίον των άλλων εν ζωή κληρονόμων. 

Επι πλέον μέσα στο έγγραφο "οδηγίες χρήσης υπηρεσίας (10/12/2020)" επί λέξει γράφει:  [Στο βήμα αυτό, ο χρήστης – Αιτών καλείται να συμπληρώσει τα στοιχεία των πλησιέστερων συγγενών, σύμφωνα με το διαθέσιμο Πιστοποιητικό Πλησιέστερων Συγγενών].

Με την λέξη"Σύμφωνα" εννοείται ότι στη δήλωση πρέπει η καταχώρηση να είναι ακριβώς ίδια με την σύνθεση κληρονόμων που αναφέρει το πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών..

Προσθέστε τη δική σας απάντηση