Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 2, άμεση υποβολή ένστασης ή κάλυψη από το υποβληθέν βήμα 3.

Εκπροσωπώ έναν όμιλο που δραστηριοποιείται στον τομέα της λιανικής πώλησης γυναικείων ενδυμάτων σε όλη την Ελλάδα και απασχολεί 100 περίπου άτομα προσωπικό (ΚΑΔ 47.71).

Με την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης Επιστρεπτέα Προκαταβολή 1, η εταιρία έλαβε 183.700 ευρώ λόγω της πτώσης τζίρου απο την πανδημία του COVID-19. Εξαιτίας μηχανογραφικού προβλήματος η αίτηση Επιστρεπτέας Προκαταβολής 2 δεν διεκεραιώθηκε αλλά παρέμεινε στην αντίστοιχη εφαρμογή ως μη εκτελεσθείσα (με μη οριστικοποιημένη αίτηση και μη υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το δεύτερο βήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής).

Μετά από επανειλλημένες τηλεφωνικές επικοινωνίες στο helpdesk του TAXIS και ερωτοαπαντήσεις μας μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης στον λογαριασμό μας, η σύσταση από την κεντρική υπηρεσία ήταν να περιμένουμε για την υποβολή ένστασης. Στις 16/9/2020 υποβάλλαμε αίτηση και εκδήλωση ενδιαφέροντος στην ενίσχυση Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3, με την σχετική αποτύπωση των εσόδων μας ως τις 31/8/2020 από την οποία προκύπτει ότι η συνολική πτώση του τζίρου μας ξεπερνά το 30% από την αντίστοιχη περισυνή περίοδο.

Με δεδομένο ότι το ύψος αυτών των ενισχύσεων ανά αιτούμενη επιχείρηση φτάνει τις 500.000 ευρώ όπως υπολογίζεται από τον σχετικό αλγόριθμο, θα θέλαμε την άποψη σας για την υποβολή ή αποφυγή υποβολής ένστασης (μέσω της δυνατότητας εντός πενθημέρου που άμεσα θα δοθεί από την σχετική πλαρφόρμα) για την μή εγκριθείσα ενίσχυση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 2, με δεδομένο ότι ήδη εκκρεμεί αίτημα μας για έγκριση στην περιγραφείσα τρίτη φάση της συγκεκριμένης ενίσχυσης στην οποία εκτιμούμε ότι θα περιλαμβάνεται και η απολεσθείσα περίοδος της δεύτερης φάσης.

  • 1 Απάντηση
Η απάντηση είναι διαθέσιμη μόνο στους συνδρομητές του Forin.gr