Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δήλωση αναστολής σύμβασης εργασίας σε υποκατάστημα

Καλησπέρα μια επιχείρηση που έχει και υποκατάστημα κλείνει το υποκατάστημα με εντολή δημόσιας αρχής ενώ το κεντρικό συνεχίζει την λειτουργία του. Δικαιούται να υποβάλλει αίτηση αναστολής για το προσωπικό του υποκαταστήματος ;
ευχαριστω

  • 18 Απαντήσεις

Δικαιούται να υποβάλλει δήλωση, (έκλεισε με κρατική εντολή ) το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι το σύστημα δέχεται την δήλωση της έδρας , (θα έπρεπε κανονικά κάθε εγκατάσταση να κάνει την δική της δήλωση).
Θα κάνετε την δήλωσή σας κανονικά, δηλώνοντας το προσωπικό μόνο του υποκαταστήματος επιλέγοντας και την ημερομηνία που έκλεισε με κρατική εντολή και αν υπάρχει και εκμισθωτής θα δηλώσετε και τα στοιχεία του εκμισθωτή για να έχετε και η επιχείρηση και οι υπάλληλοι την ωφέλεια μείωσης του ενοικίου.

Παρόλο που τα έσοδα του είναι μικρότερα από του κεντρικού;;

Από την στιγμή που κλείνει με κρατική εντολή , δεν εξετάζεται καμία άλλη παράμετρος , η απάντηση στο ερώτημα είναι ναι ακόμη και αν τα έσοδα υποκαταστήματος είναι μικρότερα του κεντρικού.

Δυστυχώς δεν δουλεύει αυτό. Αρχικά λαμβάνει υπόψη τον ΚΑΔ της ΕΔΡΑΣ και εμφανίζει την επιχήρηση ως πλητόμενη και οχι ως κλειστή και δεν σε αφήνει να το αλλάξεις αυτό. Επίσης δεν έχει να επιλέξεις ημερομινία την λαμβάνει μόνο του. Νομικά πολύ σωστή η απάντησή σας αλλα το σύστημα δε μας αφήνει!

Συνάδελφε , μία είναι η δήλωση , δεν υπάρχει διαφορετικότητα όσον αφορά αυτούς που πλήττονται και αυτούς που έκλεισαν με κρατική εντολή , εσείς θα προχωρήσετε στην δήλωση (έδρας) και θα προσθέσετε την ημερονηνία αναστολής δραστηριότητας (από δημόσια αρχή) και την συμπλήρωση της μίσθωσης ακινήτου εφόσον μισθώνετε με τα στοιχεία του εκμισθωτή , αναγράφοντας ίσως στις παρατηρήσεις ότι πρόκειται για το υποκατάστημα  (με τα πλήρη στοιχεία).
Αν τα παραπάνω προβλήματα δεν διορθωθούν από ΕΡΓΑΝΗ ,(πχ συμπληρωματικές, τροποποιητικές δηλώσεις)  προς εξασφάλισή σας προτείνω έως 10/04/2020 να στείλετε Ε4 τροποποιητικό ωραρίου (είχε πάρει παράταση για δηλώσεις  Μαρτιίου, μόνο για το υποκατάστημα αναφέροντας τους λόγους στις παρατηρήσεις (κλείσιμο με κρατική εντολή) , έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης συμφωνία με ΑΠΔ & ΕΡΓΑΝΗ

Θα δουλέψει κάτι τέτοιο; Αφού για παράδειγμα όσοι πλήττονται δεν δικαιούνται μείωση ενοικίου ούτε οι εργαζόμενοι ούτε η επιχείρηση. Θα λάβουν υπ όψιν τα σχόλια; ΤΥΠΟΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣΠλήττομαι σημαντικά

Και οι δύο περιπτώσεις των εταιρειών πλήττονται σημαντικά , (είτε κλείνουν με εντολή του κράτους είτε με ΚΑΔ),   τούτη τη στιγμή εάν δεν διορθωθούν οι δηλώσεις του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ,  πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και αν δεν γίνει η δήλωση οι υπάλληλοι δεν θα δικαιούνται της ειδικής αποζημίωσης.

=10ptΔεν ισχύει αυτό , οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους αν έκλεισαν με εντολή αρχής έχουν άλλα πλεονεκτήματα από αυτούς που πλήττονται, όπως για παράδειγμα την μείωση ενοικίου.

Sofiar 06/04/2020 07:41:53

Καλημέρα δεν καταχωρείται η αίτηση στο εργανη γιατί βλέπει τον καδ του υποκαταστήματος σαν δευτερεύον καδ και αφού είναι και μικρότερα από τον κύριο καδ τα έσοδα του δεν οριστικοποιεί την δήλωση

Sofiar 06/04/2020 07:41:58

Καλημέρα δεν καταχωρείται η αίτηση στο εργανη γιατί βλέπει τον καδ του υποκαταστήματος σαν δευτερεύον καδ και αφού είναι και μικρότερα από τον κύριο καδ τα έσοδα του δεν οριστικοποιεί την δήλωση

Καλημέρα τελικά παρόλο που το υποκατάστημα έκλεισε με εντολή δημόσιας αρχής η αίτηση αναστολησ στο εργανη δεν οριστικοποιείται

Καλημέρα τελικά παρόλο που το υποκατάστημα έκλεισε με εντολή δημόσιας αρχής η αίτηση αναστολησ στο εργανη δεν οριστικοποιείται.

Όπως σημείωσα στην αρχική μου απάντηση και η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι έχουν ωφέλεια μείωσης ενοικίου μόνο εφόσον κλείνει με κρατική εντολή.
Συνοψίζοντας επιβεβαιώστε αν ο ΚΑΔ έδρας της επιχείρησης δεν ανήκει στις πληττόμενες , αλλά ούτε και ο δευτερεύων δεν έχει μεγαλύτερα έσοδα από τον κύριο ΚΑΔ.

Στην ερώτηση μου ανέφερα ότι το κεντρικό δεν κλείνει μόνο το υποκατάστημα έχει καδ που το κλείνει με κρατική εντολή, ο καδ του κεντρικού ανήκει σε αυτούς που παραμένουν σε λειτουργία .

Δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει κενό νόμου και ευελπιστούμε ότι μέχρι και τις 10/04/2020 (ανακοίνωση έναρξης διορθώσεων με εξαγγελία Κου  Βρούτση) τα παραπάνω θα διορθωθούν 
Συνιστώ να υποβάλετε ερώτημα (ή με email) στην αντίστοιχη υπηρεσία.

Δεν υπάρχει κενό Νόμου, ο νόμος είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ "
Οι επιχειρήσεις-εργοδότες, που τελούν σε αναστολή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, κατόπιν εντολής δημόσιας αρχής.”
Το πρόβλημα το δημιουργεί το εργάνη και πλέον κατα την άποψή μου εσκεμμένα 

Λοιπόν... βγήκε εγκύκλιος που επιτέλους διορθώνει την αδικία για τα υποκαταστήματα. - αριθμ. 12998/232/23-3-2020 ΚΥΑ (Β΄1078) -. Μπορείτε να κάνετε τροποποιητική (όταν ανοίξει)

Έχετε καταφέρει να υποβάλετε για κάποιο υποκατάστημα; Ενώ έχει προστεθεί η γραμμή δεν έχει καταγεγραμμένο τον ΚΑΔ του υποκαταστήμταος και δε με αφήνει να προχωρήσω στην υποβολή; Σας ευχαριστώ

Όχι ακόμα φυσικά !!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Επειδή είναι μέχρι αύριο η υποβολή και το δοκιμάζω συνέχεια πήγα να τρελαθώ!

Προσθέστε τη δική σας απάντηση