Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

φπα καφε σε πλαστικο(πακετο)

1) θα ηθελα να ρωτησω, οι καφετεριες που πουλανε καφε σε πλαστικο(πακετο δηλαδη) αν υπαγονται σε συντελεστη φπα 13% μονο για αυτες τις πωλησεις?

2) επισης ενα ηλεκτρονικος σε συστηματα τηλεφωνου-συναγερμου, ο οποιος εχει καδ και λιανικη πωληση διαφορα ηλεκτρονικα, οταν παει σε ενα ιδιωτη να εγκαταστησει ενα συναγερμο η να βαλει μια κεραια η κατι παρομοιο , που επισης δεν γνωστο τι και ποσα υλικα θα χρησιμοποιησει εκ των προτερων, τι παρασταστικο πρεπει να εκδιδει στην εκτος εδρας πωληση δεδομενου οτι εχει φτμ?

  • 1 Απάντηση

Όσον αφορά στο πρώτο ερώτημά σας, σημειώνουμε ότι με την εγκ. Ε. 2083/2019 έχει επισημανθεί ότι "τα ροφήματα με βάση τον καφέ ή το τσάι ή άλλα προϊόντα των προαναφερόμενων Δ.Κ. που είναι έτοιμα προς κατανάλωση, εξαιρούνται από το Κεφάλαιο 9 και υπάγονται στο Κεφάλαιο 22, και ειδικότερα στη Δ.Κ. 2202, η οποία δεν περιλαμβάνεται στο παρόν Παράρτημα και επομένως εξακολουθεί να υπάγεται σε ΦΠΑ 24%."

Όσον αφορά στο δεύτερο ερώτημά σας, παρέχεται απαλλαγή από την υποχρέωση έκδοσης των αποδείξεων λιανικής πώλησης μέσω φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού στην περίπτωση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών που εκδίδονται εκτός της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου. Σχετ. Απόφαση ΠΟΛ. 1002/2015, Άρθρο 4 περ. β'. Στην περίπτωση αυτή εκδίδεται χειρόγραφη απόδειξη λιανικής πώλησης.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση