Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Πώς Τιμολογώ Παροχή Υπηρεσιών Εκπαίδευσης μέσω Η/Υ όταν η πληρωμή είναι σε συνάλλαγμα (δολλάρια)

Εκπαιδευτικός παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης μέσω Η/Υ μέσω πλατφόρμας-εταιρείας του εξωτερικού. Η πληρωμή γίνεται μέσω της πλατφόρμας. Στο λογαριασμό που διατηρεί στην εκάστοτε πλατφόρμα η εκπαιδευτικός πιστώνονται χρήματα για τα μαθήματα που έχει κάνει σε άτομα-μαθητές εγεγγραμένους στην πλατφόρμα αυτή. Τα χρήματα αυτά που πιστώνονται είναι σε δολλάρια.Στη συνέχεια η εκπαιδευτικός "τραβάει" τα χρήματα αυτά σε λογαριασμό της στο paypal όπου και με την ισοτιμία του paypal μετατρέποται σε ευρω.
Επίσης σε κάθε μάθημα που κάνει και για το οποίο πληρώνεται μέσω της πλατφόρμας χρεώνεται από την εταιρεία και μια προμήθεια, πάλι σε δολλάρια, η οποία είναι και το κέρδος της εταιρείας-πλατφόρμας από την όλη διαδικασία.
Το ερώτημά μου είναι πως τιμολογούνται οι υπηρεσίες αυτές όταν οι πληρωμές της είναι σε δολλάρια; Κόβεται ένα συγκεντρωτικό τιμολόγιο κάθε μήνα με τις συνολικές πληρωμές του μήνα αφού πρώτα μετρατραπούν σε ευρώ. Και με ποια ισοτιμία γίνεται η μετροπή; Οι προμηθείες που χρεώνει η πλατφόρμα, πάλι σε δολλάρια, κόβονται σαν ξεχωριστό τιμολόγιο εξόδων ή συνυπολογίζονται στο τιμολόγιο εσόδων που θα κοπεί;

Προσθέστε τη δική σας απάντηση