Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Αποφυγή διπλής φορολογίας για εργασία στις Η.Π.Α.

Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως όποιος θα μπορούσε να μου δώσει απάντηση στο παρακάτω ερώτημα.
Γνωρίζω ότι υπάρχει συμφωνία (σύμβαση) μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α για αποφυγή διπλής φορολόγησης σε όσους εργάζονται στην αντίστοιχη χώρα, νομίζω ότι έχει υπογραφεί το 1953, δεν μπόρεσα να βρω κάτι πιο πρόσφατο. Δεν είμαι σίγουρος όμως εάν ισχύει στην περίπτωση που μένει στην άλλη χώρα, δηλαδή να δουλεύει στις Η.Π.Α. αλλά να κατοικεί στην Ελλάδα.
Το ερώτημα μου λοιπόν είναι το εξής: Έστω ότι κάποιος που έχει διπλή υπηκοότητα (ελληνική αλλά και U.S. citizen επειδή έχει γεννηθεί στις Η.Π.Α.) και δουλεύει για αμερικάνικη εταιρεία από το σπίτι του (στην Ελλάδα) ως κανονικός υπάλληλος με μισθό ο οποίος φορολογείται στις Η.Π.Α. (υπάρχει SSN) και γίνονται όλες οι κρατήσεις (και ασφαλιστικές). Ο συγκεκριμένος επίσης αποφεύγει τη διπλή φορολόγια παρόλο που μένει κανονικά στην Ελλάδα (όλο το έτος)? Τι φορολογικές υποχρεώσεις έχει στην Ελλάδα εάν έχει?
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων όποιος γνωρίζει επί του θέματος και μπορεί να με καθοδηγήσει επειδή το παράδειγμα παρόλο που είναι θεωρητικό, μπορεί σε λίγους μήνες να γίνει πραγματικό.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση