Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ανασφαλιστα οχηματα και προστιμα

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ..ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

  • 1 Απάντηση

Η Δ.ΗΛΕ.Δ. με βάση τα διαθέσιμα και τηρούμενα στη Α.Α.Δ.Ε. ηλεκτρονικά αρχεία και το αρχείο του Κέντρου Πληροφοριών, εντοπίζει με διασταύρωση τα οχήματα που ήταν σε κυκλοφορία την εν λόγω ημερομηνία, παράγει αρχείο τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων και δημιουργεί ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Ηλεκτρονικό παράβολο δημιουργείται για κάθε ιδιοκτήτη / συνιδιοκτήτη τυχόν ανασφάλιστου οχήματος. Υποχρέωση πληρωμής υφίσταται μόνο για ένα ηλεκτρονικό παράβολο για κάθε όχημα.

Η Δ.ΗΛΕ.Δ. αποστέλλει ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, είτε στην ηλεκτρονική θυρίδα μηνυμάτων TaxisNet, είτε στην τελευταία δηλωθείσα από αυτούς, στη φορολογική διοίκηση, ταχυδρομική διεύθυνση, με την οποία τους ειδοποιεί ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία (ημερομηνία διασταύρωσης) εντοπίσθηκε το όχημά τους ανασφάλιστο.

(Σχετ. εγκ. ΠΟΛ. 1033/2016)

Αφού λάβετε την ειδοποίηση εντοπισμού ανασφάλιστου οχήματος, από τις Υπηρεσίες προς Πολίτες, στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, επιλέγετε την υπηρεσία e-Παράβολο με κωδικούς TAXISnet.

Συνδέεστε με τους κωδικούς σας στην εφαρμογή, βρίσκετε και ανακτάτε το παράβολο που έχει δημιουργηθεί για το ανασφάλιστο όχημα, ο αριθμός του οποίου ταυτίζεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου της ειδοποίησης που λάβατε (επιλέγετε «Ενέργειες» και μετά «Προβολή»).

Μπορείτε να κάνετε άμεση πληρωμή του παραβόλου είτε να το εκτυπώσετε και να το πληρώσετε σε πιστωτικό ίδρυμα ή μέσω web banking.

Τέλος, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου να ασφαλίσετε το όχημα σας κάνοντας χρήση του πληρωμένου παραβόλου

Προσθέστε τη δική σας απάντηση