Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Μηχανογραφική έκδοση παραστατικών πάνω από 3.000 € βάσει ν. 3842/2010

Με βαση το ν. 3842/2010 οριζεται οτι απο 01/01/2011 παραστατικα μεγαλυτερα των 3.000€ πρεπει υποχρεωτικα να εκδιδονται με μηχανογραφικο τροπο και να ενημερωνεται το ταχις. Αυτη η εφαρμογη μεχρι σημερα δεν εχει ξεκινησει, παρολα αυτα η υποχρεωση μηχανογραφικης εκδοσης παραστατικων πανω απο 3.000 €  πρεπει να εφαρμοζεται;
 
Σας ευχαριστω εκ των προτερων
 
Με εκτιμηση συκιωτης χριστοδουλος

  • 1 Απάντηση

Κύριε Συκιώτη,
Η εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 20 του ν. 3842/2010 συναρτάται από την έκδοση σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, οι οποίες ακόμη δεν έχουν εκδοθεί. Σημειώνω ότι η διάταξη αυτή αφορά στην ηλεκτρονική διαβίβαση των δεδομένων των φορολογικών στοιχείων στη βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ του ΥΠ.ΟΙΚ και όχι στην υποχρεωτική μηχανογραφική έκδοση αυτών.
Σας παραθέτω ακολούθως την παρ. 1 του άρθρου 20 του ν. 3842/2010.
"1. Για συναλλαγές επιτηδευματιών με άλλους επιτη­δευματίες και πρόσωπα που αναφέρονται στην παρά­γραφο 3 του άρθρου 2 του Κ.Β.Σ. τα δεδομένα των φορολογικών στοιχείων, που εκδίδονται, διαβιβάζονται ηλεκτρονικά σε βάση δεδομένων της Γενικής Γραμ­ματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζεται ο χρόνος και η διαδικασία σταδιακής εφαρμο­γής των διατάξεων του προηγούμενου εδαφίου με βάση την αξία της συναλλαγής ή τον κύκλο εργασιών και οι τεχνικές προδιαγραφές διαβίβασης των δεδομένων."

Προσθέστε τη δική σας απάντηση