Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Παραμονή τιμολογηθέντων εμπορευμάτων στις αποθήκες του πωλητού

Υπάρχει, με τις ισχύουσες ρυθμίσεις, περιορισμός ή απαγόρευση όσον αφορά στην παραμονή τιμολογηθέντων εμπορευμάτων στις αποθήκες του πωλητού προς φύλαξη;

Ευχαριστώ,
Βασίλης Θανασάς.

  • 1 Απάντηση

Όταν πωλούνται εμπορεύματα και ταυτόχρονα δίνεται εντολή φύλαξης πρέπει να εκδοθεί Τιμολόγιο Πώλησης στους οριζόμενους χρόνους (με την παράδοση και μέχρι 15 του επόμενου μήνα). Εάν δεν εκδοθεί το Τιμολόγιο την ημέρα παράδοσης καλό είναι να εκδοθεί Δελτίο Αποστολής και να αναγραφεί το πραγματικό περιστατικό της πώλησης και παραμονής προς φύλαξη κατ΄ εντολή και για λογαριασμό του πελάτη ή να εκδοθεί Τιμολόγιο με ανάλογη σημείωση.
Εάν η επιχείρηση παρακολουθεί σε μερίδες αποθήκης τα αποθέματα της, τότε πρέπει να μεταφέρει αυτά στις μερίδες εμπορευμάτων τρίτων.
Όταν τα αγαθά παραδοθούν  και διακινηθούν στον αγοραστή πελάτη πρέπει να εκδοθεί Δελτίο Αποστολής και να αναγραφεί σε αυτό ότι πρόκειται για αποστολή αγαθών από φύλαξη και να κλείσουν οι μερίδες αγαθών τρίτων, εάν αυτές είχαν τηρηθεί.

Βλέπε και στο βιβλίο μας "ΕΛΠ Ανάλυση Ερμηνεία" για θέματα διακίνησης στο άρθρο 5 και τιμολόγησης άρθρα 8 έως11 και στα θέματα αυτών.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση