Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εμπορία ή Υπηρεσία

Έχω μία εταιρεία που αναλαμβάνει παροχή υπηρεσιών σε πολυκατοικίες. Καθαρισμό, κοινόχρηστα, διανομή πετρελαίου κ.λπ. Δεν ασκεί εμπορία και δεν έχει αποθήκη! Τελευταία άρχισε να αναλαμβάνει και διάφορες μικροεπισκευές μέσα στις πολυκατοικίες όπως βάψιμο, αλουνίνια, γυψοσανίδες κ.λπ. όχι κτίσιμο, επέκταση οικοδομής, τροποποίηση κ.λπ. Το ερώτημά μου έγκειται στο αν χρειάζεται να επεκταθεί και στην εμπορία και να ανόιξω βιβλίο αποθήκης και δραστηριότητες στο μητρώο, Επειδή με τιμολογούν εργολάβοι πχ 5 παράθυρα αλουμινίου και 10λίτρα χρώμα συν την υπηρεσία, μετά εγώ τιμολογώ τους ιδιοκτήτες των πολυκατοικιών, μπορώ να ζητήσω από τον εργολάβο να μην αναγράφει υλικά τα οποία υποχρεούμαι να αγοράσω, να τα περάσω στην αποθήκη και να τα ξανατιμολογήσω αλλά να αναγράφω για παράδειγμα γενικά; "Επισκευή Παραθύρων και Βάψιμο". Ώστε να μην περνάω υλικά σε αποθήκη δεδομένου ότι πέφτουν στο μικροέργο και δεν θέλω να τα πωλήσω μόνα σαν εμπόρευμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να εμπορέυομαι υλικά παρα μόνο να τα χρησιμοποιώ σε επισκευές. Πρέπει να βάλω στην εταιρεία νέους ΚΑΔ και αποθήκη;

Σας ευχαριστώ

  • 1 Απάντηση

1. Με τις διατάξεις των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (από 1.1.2015) δεν υπάρχει νομική υποχρέωση τήρησης Βιβλίου Αποθήκης.
2. Όσον αφορά τους ΚΑΔ πρέπει να δείτε τι έχετε δηλώσει και τι περιλαμβάνουν αυτοί που δηλώσατε. Βέβαιο είναι ότι από αυτά που περιγράφετε  προκύπτει ότι προσφέρετε υπηρεσίες και πραγματοποιείται επισκευές και κατασκευές στην πολυκατοικία.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση