Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Υπεύθυνη δήλωση περί μη υποβολής φορολογικής δηλώσεως παρελθόντος έτους

Καλησπέρα στο εξαίρετο επιτελείο του forin.gr.

Θα ήθελα παρακαλώ πολύ μια κατεύθυνση σε μια μάλλον περίεργη περίπτωση. 

Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση επιστροφής φόρου πολύ μικρού ποσού, απευθυνθηκα στην ΔΟΥ, όπου με ενημέρωσαν ότι αυτη η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονος της μη υποβολής εκ μέρους μου φορ. δηλώσεως εν οικονομικώ  έτει 2011 (για τα εισοδήματα του 2010 δηλ). 

Λόγω χαμηλού εισοδήματος είχα δικαίωμα μη υποβολής.

 Για να λυθεί το "πρόβλημα" μου έδωσαν ένα εντυπο υπευθυνου δηλώσεως το οποίο αναφέρει: "Για τα οικονομικά έτη 2009, 2010, 2011, 2012 δεν ήμουν υποχρεωμένος να υποβάλω φορ. δηλωση γιατί δεν είχα εισοδήματα και δεν ειχα στην κατοχή μου ακινητο και αυτοκινητο".

Αυτό ανταποκρίνεται εν μέρει στην πραγματικότητα καθώς είχα κάποιο εισόδημα το οικ. έτος 2011 (2009 δεν είχα ΑΦΜ, 2010 και 2012 έχω υποβάλει δηλώσεις) κάτω όμως από το όριο υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δηλώσεως.

Επειδή αφ`ενός η πραγματικότητα ειναι ότι είχα εισόδημα (αλλά όχι υποχρέωση υποβολής δηλωσεως), αφ`ετέρου με ενδιαφέρει να φανεί αυτό εν όψει ενδεχόμενης μελλοντικής αναλωσης κεφαλαίου (Επίσης, η πρώτη μου δήλωση ηταν το φορ. ετος 2010 και, αν έχω καταλάβει καλά, τα δεδομένα που αναφέρω εδώ μου απαγορεύουν να επικαλεσθω τα εισοδήματα του 2010 μιας και χάνεται η συνέχεια των ετών οπότε χάνω το δικαίωμα επικλήσεως εισοδημάτων 2 ετών), πώς μπορώ να χειρισθώ το ζήτημα; Σε περίπτωση υποβολής τροποποιητικής δηλώσεως (ή μήπως έχει παραγραφεί το δικαίωμα;) θα έχω προστιμο;

Σας ευχαριστώ πολύ!!

Προσθέστε τη δική σας απάντηση