Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

νέα ερώτηση

Φορολογία αγρότη κανονικού καθεστώτος με έσοδα από Λαική αγορά

Αγρότης μετατάσεται στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α ΤΟ έτος 2008. Το 2010 αποφασίζει να πηγαίνει και να πωλεί τα προϊόντα που παράγει, σε Λαϊκή αγορά στην Αθήνα. Στο μητρώο τηςΔ.Ο.Υ γίνεται η μεταβολή και έτσι έχουμε Αγρότη κανονικού καθεστώτος και παραγωγό Λαϊκών αγορών.
Τα  ερωτήματά μου είναι τα εξής:
1. Πως θα υποβαλλεται η περιοδική φπα; Θα έχει την έκπτωση του 3% που έχουν οι παραγωγοί Λαίκών αλλά του ειδικού καθεστωτος; 
    Εάν ναι πως; (ως γνωστόν η η εκπτωση του 3% γίνεται για τους παραγωγούς που είναι αγρότες του ειδικού, επειδή δεν αναγνωρίζονται όλα       τα έξοδά τους, παρα μόν αυτά που προκύπτουν από την αναχώρηση από το χωράφι και μετά)
2. Μέχρι 31/12/2013 για τους αγρότες του κανονικού, τα κέδρη στο Ε3 προσδιορίζονταν εξολογιστικά με, συντελεστή 20% επί του τζίρου των βιβλίων και με αντικειμενικό προσδιορισμό των στρεμματων των αγροτεμαχίων που καλλιεργούσε, και λαμβάνονταν υπόψη τα μεγαλύτερα καθαρά κέρδη. 
3. Για τα κέρδη από λαική αγορά τα κέρδη θα υπολογιστούν λογιστικά;
    Δηλαδή θα επιμεριστούν οι δαπάνες στα βιβλία και η μεταφορά στο  Ε3, Θα δώσει λογιστικό αποτέλεσμα για τα κέρδη της λαικής;    
   και εξολογιστικά για τα κέρδη του κανονικού καθεστώτος;
4. Ή θα προσδιοριστούν τα κέρδη και από τις δύο δραστηριότητες πολλπλασιάζοντας τα έσοδα με συντελεστή 20%;
   

Προσθέστε τη δική σας απάντηση