Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

ποσοτικη ενημερωση του βιβλιου απογραφων

Στο φορολογικο ημερολογιο αναφερετε οτι στις 20/02/2015 ληγει η προθεσμια της ποσοτικης απογραφης για το φορολογικο ετος 2014.
Στην ΠΟΛ 1003/2015  στο αρθρο  7 παρ 6 . 2 . 3 .αναφερει : .  Τι ισχύει τελικα?
Με εκτιμηση
Στελιος Βελλας

  • 1 Απάντηση
εγκεκριμένη απάντηση

Εάν πατήσετε στην υποσημείωση θα δείτε το ακόλουθο κείμενο:
ΠΡΟΣΟΧΗ
:
Με την εγκύκλιο ΠΟΛ. 1003/2015 (4.4.5) παρέχεται η δυνατότητα "οι ρυθμίσεις της παραγράφου 4 του άρθρου 4, όπως και της σχετικής παραγράφου 2 του άρθρου 6, να εφαρμοστούν και για τον προσδιορισμό της ποσότητας των αποθεμάτων της 31ης Δεκεμβρίου 2014".
Στο 
άρθρο 6 παρ. 2 των ΕΛΠ αναφέρεται σχετικά ότι:  "Ο προσδιορισμός της ποσότητας αποθεμάτων, όπου συντρέχει περίπτωση, διενεργείται σε κατάλληλο χρόνο που διασφαλίζει την αξιοπιστία των δεδομένων σε σχέση με την ημερομηνία αναφοράς των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της οντότητας." 
Επομένως, βάσει των ανωτέρω, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να προσδιορίσουν την ποσότητα των αποθεμάτων πριν την ημερομηνία αναφοράς των χρηματοοικονομικών καταστάσεων.

Τελικά, η ποσοτική ενημέρωση της απογραφής και η αποτίμηση μπορούν να καταχωρηθούν στον ίδιο χρόνο και όχι υποχρεωτικά η ποσοτική ενημέρωση  στις 20/2/15. Άρα  οι καταχωρήσεις μπορούν να γίνουν στο χρόνο σύνταξης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων (Ισολογισμού κ.λπ.) και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν του χρόνου υποβολής των δηλώσεων.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση