Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υποχρεωση Αποδειξης Παροχης

Παρακαλουμε να μας ενημερωσετε εαν μια εκτελωνιστικη εταιρεια εχει  υποχρεωση για τις υπηρεσιες που παρεχει σε ιδιωτες, πρεπει για την αποδειξη παροχης που εκδιδει να χρησιμοποιει ΕΑΔΦΣΣ οπως οριζει η ΠΟΛ 1023/20-1-2014 κεφ.6 περιπτωση Γ & Δ,  'η απαλασετε με τον Ν4308/2014 & την ΠΟΛ 1002/31-12-2014.

Ευχαριστουμε εκ των προτερων.
Εκτελωνισται Καβαλας Ο.Ε.

  • 1 Απάντηση
εγκεκριμένη απάντηση

Γενικά σημειώνουμε ότι οι εκτελωνιστές όταν παρέχουν υπηρεσίες σε ιδιώτες και χρησιμοποιούν Η/Υ για την έκδοση των ΑΠΥ, πρέπει να χρησιμοποιούν φορορολογικό μηχανισμό για σήμανση των αποδείξεων.
Ειδικότερα όμως με την παρ. 12 του άρθρου 12 του Ν.4308/14(ΕΛΠ), "Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η έκδοση στοιχείων λιανικής πώλησης με χειρόγραφο τρόπο ή με άλλο τεχνικό μέσο, αντί της εφαρμογής των παραγράφων 8 ή 10 του παρόντος άρθρου, για περιστασιακές λιανικές πωλήσεις." Στις λιανικές πωλήσεις περιλαμβάνονται και οι ΑΠΥ.
Ακόμα με την Απόφαση ΠΟΛ.1002/15, επιτρέπεται οι ΑΠΥ να εκδίδονται χειρόγραφες όταν 
εκδίδονται εκτός της επαγγελματικής εγκατάστασης του υπόχρεου,. (με εξαίρεση τους πωλητές (αγρότες – μεταπωλητές)σε λαϊκές αγορές και τους πωλητές αποκλειστικά μέσω πλανοδίου ή υπαίθριου εμπορίου,)

Προσθέστε τη δική σας απάντηση