Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

ΠΙΝΑΚΑΣ 5α. - Συζυγοι σε διάσταση - Εκπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος

Παρακαλώ βοηθήστε με!

Μέχρι το τέλος του έτους 2013 ήμουν έγγαμη και  όλα τα προηγούμενα έτη, ως κύρια κατοικία στον πίνακα 5.α δηλωνόταν η συζυγική κατοικία, ιδιοκτησίας του συζύγου μου.

Το έτος 2014 είμαστε «Σε Διάσταση»  με το σύζυγο.

Εν αγνοία μου ο σύζυγος υπέβαλλε προσωπική δήλωση με αποτέλεσμα προσφάτως να διαπιστώσω,  πως  βρίσκομαι εκπρόθεσμη στην υποβολή της δήλωσης μου.

Έκανα την απαραίτητη μεταβολή στοιχείων στο μητρώο και μου είπαν, ότι κατά την είσοδο μου στη φόρμα υποβολής του Ε1 -  θα πρέπει πριν τη επιβεβαίωση των στοιχείων της δήλωσης μου να διαγράψω την ένδειξη «ΕΓΓΑΜΟΣ» και να κάνω επιβεβαίωση, ώστε να συνεχίσω στην συμπλήρωση και υποβολή της δήλωσης.


Όμως από τη στιγμή που διέγραψα την ένδειξη «ΕΓΓΑΜΟΣ»  ως όφειλα να πράξω,  στον πίνακα 5α , δεν μπορώ να εισάγω τα στοιχεία της συζυγικής μας κατοικία, ιδιοκτησίας του συζύγου, όπου και διέμενα μέχρι το τέλος του έτους 2013. 
 
Πως μπορώ να συμπληρώσω τον πίνακα 5α, όταν έχοντας επιλέξει το κίτρινο πλαίσιο δεν εμφανίζονται τα στοιχεία του ακινήτου ιδιοκτησίας του συζύγου; Στοιχεία που οφείλω να δηλώσω!
 
Στην περίπτωση αυτή, πως πρέπει να ενεργήσω; Τι πρέπει να πράξω; Μήπως κάποιος κύριος/α έχει την ευγενή καλοσύνη να με καθοδηγήσει;
 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση