Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΝΦΙΑ σε ακίνητο που έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση

Για μονοκατοικία που βρίσκεται σε αστική περιοχή με υψηλή τιμή ζώνης, εγκαταλελειμένη για μιά 10ετία με διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ (κλάπηκε το ρολόι της ΔΕΗ) και δηλώθηκε λανθασμένα στο Ε9 ως μη ηλεκτροδοτούμενη πληρώνω υψηλό ΕΝΦΙΑ. Θα ήθελα να σας υποβάλλω δύο ερωτήματα :
α) Αν αναζητήσω τον αριθμό παροχής σύνδεσης από τη ΔΕΗ (παρόλο ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση) μπορώ να διορθώσω το Ε9 χωρίς συνέπεια ή πρόστιμο από την εφορία ;
β) Θα πληρώσω έτσι λιγότερο ή περισσότερο ΕΝΦΙΑ ;

  • 1 Απάντηση

Καλημέρα,

α)  Κανονικά και όταν ανοίξει η εφαρμογή για τις όποιες τροποποιήσεις πληροφοριακών στοιχείων, που μεταβάλλουν ή όχι τον ΕΝΦΙΑ που είχε προκύψει, θα πρέπει να δηλώσετε τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ εφόσον συνεννοηθείτε με τη ΔΕΗ  και τελικώς δεν κάνετε απεγκατάσταση της ηλεκτρικής παροχής. Με την υποβολή της Ε9 μέχρι 30/11/2014 δεν θα έχετε κάποια συνέπεια ή πρόστιμο.

β)  Δε νομίζω ότι θα έχετε κάποια αυξομείωση στον ΕΝΦΙΑ (θα παραμείνει δηλαδή το αποτέλεσμα), καθώς δεν πρόκειται για ημιτελές κτίσμα όπου και θα εξετάζονταν και το ζήτημα της ηλεκτροδότησής του ή μη.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση