Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Εισπράξεις - Πληρωμές - Οφειλές - Δόσεις

νέα ερώτηση

κοινωνικο μερισμα

αίτηση για κοινωνικό μερισμα ειχε υποβληθεί στις 22/05 και απορριφθει λόγω εισοδήματος.Με τα νέα κριτηρια ο αιτών το δικαιούται.Τη δήλωση εισοδήματος του θα την υποβάλλει μεχρι 14/07(εμπρόθεσμα).Θα επανεξεταστεί αυτόματα η αίτηση ή επρεπε να ειχε γινει υποχρεωτικα το Ε1 μεχρι 30/06 για να συνεβαινε αυτο?????

  • 1 Απάντηση

Καλησπέρα,

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Υπ.Οικονομικών:

"Σε 15 ημέρες από την λήξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων θα γίνει η καταβολή του μερίσματος για όσες αιτήσεις κοινωνικού μερίσματος έχουν απορριφθεί με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2013 και πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2014".

Επίσης:

"Η εξέταση των κριτηρίων χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να απαιτείται η εκ νέου υποβολή δήλωσης από τους αιτούντες".

Επομένως, απλά θα βρίσκεστε σε αναμονή, αρκεί και η υποβολή της Ε1 να γίνει εμπρόθεσμα (μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία της όποιας παράτασης).

Προσθέστε τη δική σας απάντηση