Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ε1-49

Δε μου καταχωρηθηκε στον κωδικό 49 το πόσο των αποδείξεων και δυστυχώς το καταλαβα αφού οριστηκοποιησα τη δήλωση.μου βγάζει χρεωστικό 300 περίπου.μπορεί να γίνει τροποποίηση και να προσκομισω τις αποδείξεις?

  • 3 Απαντήσεις

Καλημέρα,

Μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων (μέχρι στιγμής 30/06/2014), μπορείτε ηλεκτρονικά να υποβάλλετε συμπληρωματική για καταχώρηση των αποδείξεων (...αφού βεβαίως "ανοίξει" η σχετική εφαρμογή)

Είναι σίγουρο αυτό δλδ? Αν δεν ανοίξει για τροποποιητική μεχρι 30/6 τι γίνεται?(γιατί με όσα λέγονται θα έπρεπε να είχε ανοίξει ήδη)
Ευχαριστώ πολύ

Θα απαναλάβω τη θέση μου από άλλη σχετική ερώτηση:

"Τότε, θα ανακοινώσουν σχετικά, τη νέα ημερομηνία μέχρι την οποία οι δηλώσεις αυτές θα θεωρούνται εμπρόθεσμες. Αλλωστε με δική τους υπαιτιότητα καθυστερεί το άνοιγμα της εφαρμογής. Απλά μέχρι αυτή τη στιγμή η καταληκτική ημερομηνία είναι αυτή της 30/06/2014.

Λογικό νομίζω είναι, ότι αν δεν δοθεί η δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής ΔΕΝ υφίσταται η έννοια της εκπρόθεσμης! "

Να συμπληρώσω ότι το ..."χειρότερο" που θα μπορούσε να συμβεί πλέον δε θα ήταν το εκπρόθεσμο της υποβολής (αυτό θα πρέπει να το αποκλείσουμε), αλλά τελικά η χειρόγραφη υποβολή στη ΔΟΥ. Καθώς όμως, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής ΓΓΔΕ, ενημερώνεται, πιστεύω ότι το ζήτημα αυτό που αφορά πάρα πολλούς φορολογούμενους ήδη εξετάζεται ως επείγον.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση