Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

δωρεαν παραχωρηση -αγορα οχήματος

1)παρακαλώ πολύ είναι δυνατόν ο γονέας να παραχωρήσει κατοικία στο ενήλικο τέκνο στην οποία όμως διαμένει και ο ίδιος με τη σύζυγό του ? 
2) αν κάποιος στο περσυνο του Ε1 έχει δηλώσει 0 εισόδημα και φιλοξενούμενος , στο φετινό του Ε1 μπορεί να εμφανίσει αγορά αυτοκινήτου αξίας 500ε χωρίς επιπτώσεις ? 
ευχαριστώ

  • 1 Απάντηση

1.  Εφόσον σε κάθε περίπτωση θα διαμένουν μαζί θα πρέπει να παρουσιαστεί μία από τις εξής δύο εικόνες:

α)  Δωρεάν παραχώρηση της κατοικίας από τον γονέα στο ενήλικο τέκνο και αναφορά ότι φιλοξενείται στο τέκνο. (Συμπλήρωση Ε2 από γονέα για τη δωρεάν παραχώρηση, και αναφορά στη δήλωση Ε1 ότι φιλοξενείται στο τέκνο). Το τέκνο δηλώνει στον πίνακα 5 της δικής του Ε1 τη χρήση δωρεάν παραχωρηθείσης κατοικίας και πουθενά κάποια αναφορά για τη φιλοξενία)

β)  Φιλοξενία του τέκνου στην κατοικία των γονέων του (συμπλήρωση κανονικά του πίνακα 5 της Ε1 του γονέα και αναφορά στη δήλωση του τέκνου "ότι φιλοξενείται" στον γονέα του).

2.  Χωρίς επιπτώσεις ναι, με την προϋπόθεση ότι το σύνολο των τεκμηρίων του (συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς του Ι.Χ.) δε θα υπερβαίνει τα 9.545 € αφού βεβαίως δηλώσει και το προβλεπόμενο ποσό αποδείξεων επί του συνόλου των τεκμηρίων.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση