Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

νέα ερώτηση

αγορα αυτοκινητου

Καλημέρα, είμαι μόνιμος κάτοικος Ιταλίας και κάνω δήλωση στην Ελλάδα γιατί έχω ακόμη το πατρικό μου σπίτι αλλά μηδέν εισόδημα στην Ελλάδα. Θέλω να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο ΙΧ, περίπου 10.000 Ευρώ στέλνοντας τραπεζικό έμβασμα στην Τραπεζα του πωλητή από την Ιταλία. Υποθέτω πρέπει να το δηλώσω στο Ε1. Αν και τα τεκμήρια δεν ισχύουν για τους κατοίκους εξωτερικού, η πείρα μου λέει ότι οι συναλλαγές με την εφορία είναι γεμάτες παγίδες. Στις οδηγίες για το Ε1 λέει το εξής:

"Κωδικοί 719-720. Συμπληρώνονται τα συνολικά ποσά που καταβάλατε (σε μετρητά) το 2013 για την αγορά η μίσθωση αυτοκινήτων......".

[size= 12pt; line-height: 115%; font-family: 'Times New Roman', serif; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;" lang="EL"Τι σημαίνει "μετρητά"? χαρτονομίσματα?. Άδω στην Ιταλία που όλες οι πληρωμές πάνω από 1000 Ευρώ πρέπει να γίνονται μέσω Τραπέζης, καρτών κλπ, ο Όρος μετρητά σημαίνει χαρτονομίσματα. Εάν έχει την ιδία έννοια στην Ελλάδα, υποθέτω πως αν το πληρώσω με επιταγή η έμβασμα δεν χρειάζεται να το δηλώσω στο Ε1. Μήπως κανένας από τα μέλη του ξέρει τίποτε για αυτό το θέμα?



Ευχαριστώ

Προσθέστε τη δική σας απάντηση