Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογικές ερωτήσεις

νέα ερώτηση

Υποχρέωση Ε9 και ΦΑΠ οικοπεδούχων και εργολάβων κατά την ανέγερση της οικοδομής πριν από την 3ετία και πριν την χρησιμοποίηση ακινήτου.

Εργολάβος ομόρρυθμη εταιρία και ταυτοχρόνως οικοπεδούχος σε οικόπεδο 758,50τ.μ. κατά ποσοστό 16,62% αναλαμβάνει την ανέγερση οικοδομής στο άνω οικόπεδο δίνοντας στους οικοπεδούχους 45% αντιπαροχή.


Το 2009 εκδίδει την άδεια ανοικοδόμησης και αρχίζει την εκσκαφή του οικοπέδου έχοντας εργολαβικό προσύμφωνο με όλους τους οικοπεδούχους .Κατά την εκσκαφή βρίσκονται αρχαία στις 27/10/2009 και διακόπτεται από την 9Η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων η συνέχιση της ανοικοδόμησης έως τις 19/3/2010 που αποφασίζει να συνεχιστούν οι εργασίες μας.


Το 2010 συντάσσουμε το συμβόλαιο διανομής προ πάσης ανεγέρσεως με τους οικοπεδούχους.


Το 2011 ολοκληρώνεται η φάση του σκελετού.


Η Εργολάβος εταιρία εκτός από τα ακίνητα που θα πάρει ως εργολάβος, 55% ποσοστό επί του οικοπέδου, θα πάρει και ως οικοπεδούχος από το 16,62% που της ανήκε πριν την ανέγερση το 7,48% σε διαμερίσματα.


Η υποχρέωση της Εταιρίας ως Εργολάβος να δηλώσει τα ακίνητα είναι μετά το πέρας της τριετίας από την έκδοση της οικοδομικής αδείας άρα θα δηλώσει τα ακίνητα που θα πάρει από το εργολαβικό προσύμφωνο την 1/1/2013.




Η υποχρέωση της Εταιρίας ως Οικοπεδούχος ποια είναι ανά έτος για το Ε9 και το ΦΑΠ;

Προσθέστε τη δική σας απάντηση