Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΝΟΙΚΙΑ

Την βρήκα την λύση

  • 5 Απαντήσεις

Κατά κανόνα, το ύψος του καταβαλλόμενου ενοικίου βάσει αποδείξεων θα πρέπει να συμφωνεί με το μισθωτήριο. Τυχόν αναπροσαρμογές προς τα πάνω ή κάτω στα καταβαλλόμενα ποσά θα πρέπει αυτές να συνεπάγονται νέο μισθωτήριο. Εξετάζοντας ρεαλιστικά την περίπτωσή σας και προσγειωμένοι απόλυτα στην πραγματικότητα, θα έλεγα ότι αν το ίδιο ακριβώς έπραξε τυχόν και ο εκμισθωτής σας, δε θα συναντήσετε πρόβλημα, το αφήνετε ως έχει. Διαφορετικά, θα προκαλέσετε μια κατάσταση τέτοια που θα αναζητηθεί το μισθωτήριο. Αν επομένως υπάρχει ασυμφωνία δηλωθέντων θα πρέπει να υποβάλλετε τροποποιητική, μετά την έκδοση του έγκυρου εκκαθαριστικού από το taxis. Εχω την άποψη ότι δεν προβλέπεται πρόστιμο, εφόσον κατατεθεί στο ίδιο με την υποβολή των δηλώσεων, οικονομικό έτος, δηλαδή το 2013. Γενικώς στην περίπτωση αυτή, θέστε το σαν πρώτη προτεραιότητα χρονικά για να μη συναντήσετε προβλήματα που δημιουργούν ορισμένοι ημιμαθείς στις ΔΟΥ.

Βρέθηκε η λύση. Ευχαριστώ πολύ

Επομένως για να συμφωνήσετε στα δηλωθέντα του εκμισθωτή και τα δικά σας πρέπει να υποβάλλετε τροποποιητική όπως σας είπα (βλ. παρακάτω), στο οποίο συμφωνεί και η ΔΟΥ. Γιατί αναρωτιέστε;

"...Αν επομένως υπάρχει ασυμφωνία δηλωθέντων θα πρέπει να υποβάλλετε τροποποιητική, μετά την έκδοση του έγκυρου εκκαθαριστικού από το taxis. Εχω την άποψη ότι δεν προβλέπεται πρόστιμο, εφόσον κατατεθεί στο ίδιο με την υποβολή των δηλώσεων, οικονομικό έτος, δηλαδή το 2013".

ευχαριστώ πολύ!

Οπως φαίνεται, σας εξυπηρετούν πολύ περισσότερο από ότι προβλέπεται κανονικά για τις τροποποιητικές. Κάντε λοιπόν αυτό που σας είπαν, κάντε το άμεσα, ακόμη καλύτερα. Ο εκμισθωτής σας δε θάχει πρόβλημα, μην ανησυχείτε.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση