Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Συμπληρωματική δήλωση Ε1

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν η συμπληρωματική δήλωση που αφορά αναδρομικά συντάξεων μπορεί να γίνει μέσω internet ή με κατάθεση στην ΔΟΥ.Επίσης τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση με τις αποδείξεις διαβίωσης.



Ευχαριστώ

  • 10 Απαντήσεις

Οι συμπληρωματικές δηλώσεις υποβάλλονται χειρόγραφα μόνο στη ΔΟΥ σε 2 αντίτυπα , από τον Αύγουστο και μετά και νομίζω ότι δεν μπαίνουν αποδείξεις.

Διορθώνω τη προθεσμία κατάθεσης της συμπληρωματικής δήλωσης : Σε ερώτηση που έκαμα στη ΔΟΥ μου απάντησαν ότι η προθεσμία λήγει ταυτόχρονα με των κανονικών (δηλαδή για φέτος 30/6/2013 ,αν δεν δοθεί παράταση ) και μάλιστα στη κατάθεση πρέπει να έχεις μαζί σου και τη αντίστοιχη κανονική του οικονομικού έτους που αναφέρεται η συμπληρωματική ,με όλα τα δικαιολογητικά για έλεγχο.

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχετε κάνει! Έχω να κάνω και εγώ μια ερώτηση. Εκ παραδρομής έκανα λάθος σε μια δήλωση και ξέχασα να αναγράψω το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης στον κωδικό 333 υπόχρεου, που αφορούσε το 2012. Γίνεται συμπληρωματικη δήλωση έτσι ώστε να δηλώσω αυτό το ποσό; Κάνοντας την εκκαθάριση σε ένα προγράμμα είδα ότι έχει μια διαφορά προς τα κάτω της τάξης των 150 ευρώ. Αν μπορώ να κάνω συμπληρωματική να υποθέσω με την φετινή δήλωση και τα δικαιολογητικά της, χειρόγραφη στη ΔΟΥ; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΠΟΛΥΞΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΡΩΤΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΣΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛ. ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΧΡΗΣΗΣ 2011 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ 2012 Κ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ .2 ΑΝΤΙΤΥΠΑ Κ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΑ ΖΗΤΑΝΕ Κ ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΝΕΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 2012 ΛΟΓΩ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ Κ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ .

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ... ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ. ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΤΙ...ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ (ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ) ΤΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΗΣ ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ €60 (ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΟΥ ΚΑΙ €40).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΠΡΟΝΟΗΣΕΙ ΑΠΟ ΠΕΡΣΙ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΚΑΤΑ 20%. ΙΔΙΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΣΙ ΕΧΟΥΜΕ..ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ Ο ΦΟΡΟΣ? ΕΓΩ ΦΕΤΟΣ ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΑ.

Για τα εισοδήματα που περιλαμβάνονται σε συμπληρωματικές δηλώσεις δεν απαιτούνται αποδείξεις και δεν υπολογίζεται συμπληρωματικός φόρος λόγω έλλειψής τους.

Σας το επιβεβαιώνω ύστερα από συμπληρωματική δήλωση του οικ. έτους 2013 που υπέβαλα σε Δ.Ο.Υ.

Άρα η παρακάτω η ΠΟΛ 1131 /12εφαρμόζεται ακόμα:

"..3. Στις περιπτώσεις που υποβάλλονται συμπληρωματικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2011, δεν συμπληρώνεται ο κωδικός 049, δεδομένου ότι από τις διατάξεις του άρθρου 9 του ΚΦΕ, όπως ισχύουν για το συγκεκριμένο έτος, δεν επιτρέπεται προσκόμιση αποδείξεων με την συμπληρωματική δήλωση.

Στις συμπληρωματικές δηλώσεις του οικονομικού έτους 2012, ... ..., οι αποδείξεις (κωδικός 049) υπολογίζονται εφόσον οι δηλώσεις είναι εμπρόθεσμες, ανεξάρτητα αν πρόκειται για αρχικές ή συμπληρωματικές δηλώσεις. .."

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟ ΑΝΩΘΕΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΕΤΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΜΩΣ 2014 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΤΑ ΠΟΣΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΚΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ 80%.

ΩΣΤΟΣΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ TAXIS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΩΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ 4Α. ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ 2013.

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ? ΕΚΑΝΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ TAXIS AΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ...



ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ..

Κα Καμπάκη,

Διαβάστε τά άρθρα 45 & 46 του παλαιού ΚΦΕ (Ν. 2238). Για να δηλώσετε το 80% θα πρέπει τα αναδρομικά να είναι βάση νόμου ή δικαστικής απόφασης και όχι λόγω καθυστερημένης έκδοσης της βεβαίωσης από τον ασφαλιστικό φορέα.

Αξιότιμε κύριε Λαζάρου,

σε αυτήν ακριβώς την περίπτωση αναφέρονται τα εισοδήματα. Δεν αφορούν καθυστερημένη έκδοση βεβαίωσης απλά εισπράχθηκαν μέσα στο 2013 και γι' αυτό αναγράφονται στην βεβαίωση συντάξεων του οικονομικού έτους 2014.

Το πρόβλημα μου είναι η καταχώρηση τους στο σύστημα.

Γνωρίζετε μήπως πως μπορεί να γίνει διόρθωση του ποσού στους κωδικούς 303, 321 και 313,315 αντίστοιχα για την παρακράτηση?



Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στο Ε1 του 2014 προστέθηκαν κάτω από τους κωδικούς που αναφέρετε οι κωδικοί 343, 345, 347, 349. Είναι αντίστοιχοι των 303, 321, 313, 315 όταν δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση (π.χ ναυτικοί). Αφορά και συντάξεις.

Στις οδηγίες συμπλήρωσης του Ε1 (το γνωστό βιβλιαράκι) στη σελ. 18 μπορείτε να το δείτε λεπτομερώς.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση